Vi kommer att vinna

Vi kan börja med att lyckligt meddela att djurrättsaktiviteterna har ökat otroligt mycket den sista tiden. Örebro har exploderat i djurrättsaktioner och i Göteborg har det hänt en del där med. En korvkiosk har bränts ner och en hamburgerbar har skadegjorts. Men kanske mest av allt vill vi lyfta fram fritagningen av fem beagle-hundar! Tack för att ni gör det vi alla vill göra! Tack DBF! Här följer en kommuniké från fritagningen:


Beagle

"Fem hundar befriade från djurförsök i Uppsala Morgonen den 26/3 befriades fem hundar från Sveriges Veterinärmedicinska Anstalt i Uppsala. Istället för att utnyttjas i djurförsök kommer de nu att få leva familjeliv; springa i gräset, leka och åldras i trygghet. De kommer att få leva ett riktigt gott hundliv. Utnyttjandet av djuren har många ansikten. Ett av dem är djurförsökens. Slakterierna, grisfarmerna, pälsfarmerna och kycklingfabrikerna är andra. Men lika många sätt som det finns att bruka våld på, lika många sätt finns det att göra motstånd. Kraften i medkänsla och handling - att ingripa mot orättvisor - har lett till stora förändringar i historien. Vi människor har förmågan och möjligheten att skriva in oss själva i historieböckerna som en art som väljer empati och respekt framför utnyttjande, våld och dödande. Det är ett val vi kan göra varje dag. Alla människor och andra djur är individer med förmågan att känna. Vi kan välja att sätta oss in i försökshundarnas situation och inse att vi själva inte skulle vilja hamna där. Förmodligen vill vi inte heller att någon hund vi lärt känna ska hamna där. Vi vet att hundar inte mår bäst i gallerburar, i små inhägnader och att det knappast är i deras intresse att ingå i djurförsök. Vi vet att vi kan satsa på forskning som inte inbegriper utnyttjande av andra. Ju grövre ett djurförtryck är, desto mer måste det döljas från omvärlden med betongväggar, säkerhetsstaket och larm. Men så länge det finns djurförtryck kommer det att finnas motstånd. Så länge det finns burar, finns Djurens Befrielsefront - och vi kommer att öppna dem. Tills alla djur är fria. Djurens Befrielsefront"

Sedan måste det nämnas, i sin korthet, att kampen mot Khimki-projektet har fortsatt och flera grävmaskiner och banker har satts i brand där ELF tar på sig ansvaret.

I solidaritet med alla fångar och mot civilisationen har bl.a. en snutstation i Mexiko och bilar i Argentina. I Mexiko har även ett forksningsfält som ägs av Mexikos skog-jordbruk-och-djurhållningsmyndighet jämnats med marken - ett slag av ELF mot civilisationen, mot domesticeringen av djur och växter.

Detta var blott en en bråkdel av alla aktioner som ägt rum den sista tiden, axplock av motstånd.

Ett roligt inslag i vardagen. Äntligen avacerar vi go'vänner! Vi vinner små men ändå större och större kamper! Vi kommer att vinna!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0