Landsomfattande protester i Bolivia mot chockhöjning av priset på bränsle

http://3.bp.blogspot.com/_YjbKFr9SUJQ/TSIuIlGcx4I/AAAAAAAABKQ/DcDZQF9_pzU/s320/bolivia.jpg
http://4.bp.blogspot.com/_YjbKFr9SUJQ/TSIuA72gc-I/AAAAAAAABKI/S5Y6QvQnmFc/s320/bolivia%2B3.jpg
http://1.bp.blogspot.com/_YjbKFr9SUJQ/TSIt1vcipVI/AAAAAAAABKA/2Nf0Jh9g5TU/s320/bolivia%2B4.jpg

Förra helgen meddelade den bolivianska regeringen att de inte längre hade råd att subventionera bränslepriserna, som de senaste sex åren varit  fryst. Regeringens meddelade fick en snabb reaktion med 78% ökning av bensinpriserna och 83% på diesel. Detta visade snabbt på den industriella oljeekonomins svaga kedjor, då transport och livsmedelspriserna hoppade på prisprocentens rymdraket och tokhöjdes.

Protesterna i La Paz inleddes fredligt men snart uppstod konfrontationer mellan snutar och demonstranter som försökte ta sig in på det stora torget utanför parlamentet. Demonstranterna som kastade sten på snutar och statliga byggnader blev attackerade med tårgas för att de skulle skingras.

I det närbelägna El Alto sattes bilar och vägtullar i brand medan protesterna spred sig i städerna Cochabamba, Santa Cruz, Potosi och Oruro. Än så länge har femton snutar skadats varav två av dem allvarligt. Några uppgifter om förluster bland våra kamrater har inte angetts.

Evo Morales, och hans regerings, drag var mycket impopulärt. Trots politikersvinens löften om kompensationer i form av löneökninar och stöd för olika lantbruksformer, fortsätter protesterna och motståndet ger sig inte förrän priserna återgått till det normala.

Kommentarer
Postat av: acew

2011-01-04 @ 16:52:09
Postat av: ace

FAAAN VA ARG MAN BLIR!

2011-01-04 @ 16:52:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0