Nyårsupplopp på den öppna anstalten Ford, Arundel, Storbritannien

http://1.bp.blogspot.com/_YjbKFr9SUJQ/TSIeVunmWXI/AAAAAAAABJY/eWSLPG1KGYw/s320/ford%2Bopen%2B2.jpg
http://4.bp.blogspot.com/_YjbKFr9SUJQ/TSIeLCc7CLI/AAAAAAAABJQ/Jj1MjHJ9laQ/s320/ford%2Bopen%2B1.jpg

Vid midnatt på nyårsafton startade ett upplopp på den öppna anstalten Ford nära Arundel, West Sussex, Storbritannien. Runt 40 fångar iklädda balaclavas för att undgå identifiering slog under morgonen sönder, utlöste brandlarm och satte eld på fem paviljonger - vid lunchtid hade ytterligare tre satts i brand.

Plitarna tvingades till reträtt och specialstyrkor tillsammans med brandmän kallades dit. Enligt fängelsemyndighetens representant Mark Freeman berodde upploppet på att plitarna försökt alkoholtesta fångarna i flera dagar, efter att stora mängder alkohol påträffats på anstalten.

Reportrar på plats uppgav att anstalten var täckt med rök hela morgonen. De uppgav även att sex bostadspaviljonger, ett postkontor, ett gym, ett biljardrum samt ytterligare ett biljardrum med tio nya biljardbord förstörts.

De förstörda paviljongerna medför att ca 160 fångar kommer att transporteras till andra fängelser. Ca 140 plitar har skickats till platsen för att hjälpa anstaltspersonalen att återinrätta kontroll över anstalten, uppger en talesman för kåkmyndigheten.

Det är med glädje vi ser upploppen sprida sig i Storbritannien och förhoppningsvis får även våra svenska kamrater nog inom kort.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0