Aktivera dig inom Fångkamp!

Från http://anarkisterna.com/abc

"Det finns flera sätt att engagera dig i ABC-arbete. Du eller din grupp kan:

- Starta en lokalgrupp.

- Gå med i en redan befintlig lokal ABC-grupp.

- Göra utåtriktade aktioner som t ex politisk filmvisning, brevskrivarfest, hålla föredrag, stödfester mm.

- Donera arbete, material eller pengar till ABC. Vi behöver t ex papper, kopieringsmöjlighet, böcker, tidningar, hjälp med att sprida flygblad, sprida info om kampanjer mm. Vi behöver också saker som kan sysselsätta fångar som t ex böcker, tidningar, TV-spel eller vad man kan hitta på för något.

- Hjälpa till genom att sprida information om ABC, fångar, skriva till dem, besöka dem, skicka saker att läsa mm.

Om du personligen är intresserad av att gå med i ABC eller är med i en grupp som vill gå med, eller starta en lokalgrupp av ABC, så är det uppskattat! Om du eller en grupp som du arbetar med funderar på att samarbeta med ABC så är det naturligtvis också välkommet. Men du bör tänka på detta:

ABC är decentraliserat och antiauktoritärt. Vi kräver inte att några plattformar eller stadgar antas för att gå med i eller engagera sig i vårt arbete. Hur er grupp arbetar är helt upp till er. Ett av våra mål är att förbättra kommunikationen mellan olika fångkampsgrupper och skapa en enad front mot stater och staters vapen; fängelsesystem, gränskontroll, kapitalism, kolonialism och folkmord.

ABC är inte en “enfrågeorganisation”. ABC arbetar visserligen utifrån frågor kring fängslande och kriminalisering men sätter in dem i större sammanhang - nämligen kring ett repressivt kapitalistiskt system; de som ser till att systemet upprätthålls och ett rättssystem vars enda funktion är repressiv. ABC-grupper uppmuntras att vara aktiva på så många fronter som möjligt.

ABC är anti-sekteristisk. Vi välkomnar organisationer som inte är uttalade ABC-grupper och grupper som inte har ordet ”anarkist” i sitt namn, men som stödjer grunderna i ABC i kampen mot fängelsesystemen som en revolutionär strategi mot staten.

ABC respekterar och uppmuntrar mångfald, både när det gäller kampmetoder och andra gruppers självständighet. Vi välkomnar olika perspektiv när det gäller målet att enas för en revolution. Oavsett om ert arbete först och främst handlar om polisvåld, politiska fångar, ungdomars rättigheter, “icke politiska fångar”, klimatkamp, feminism, anti-kapitalism eller kämpar för lokala rättigheter så har vi en gemensam kamp att engagera oss i."

 

För kontakt med befintlig ABC-grupp:

abc-stockholm@anarkisterna.com


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0