Anstalten Vä utanför Krisitanstad spårar ur

Såväl fångar som plitar har nått gränsen för vad de tål av förnedring och skitbehandling. Plitarna förnekar såklart att de tar ut sin frustration på fångarna men kanske kan vi hoppas på att se plitar inspirerade av Hasse och Tage till våren. Släpp Fångarne Loss Det Är Vår!

Citat SR.se:
"– Anställda börjar tappa tålamodet, Det höjer inte arbetsmoralen att inte veta hur många vi är som jobbar nästa dag, säger Roger Nilsson, skyddsombud på anstalten Kristianstad i Vä.

Sportaktiviteter för intagna som skippas för att personalen inte hinner med, lagstadgade utevistelser som villkoras och bortförhandlas och personal som fått ett mer pressat schema och inte alltid orkar eller hinner diskutera eller förklara för de intagna.

Exemplen från både personal och intagna är många, på hur flera års besparingar har drabbat anstalten och irritation växer bland både personal och intagna.

Intagna har kritiserat personalen för återkommande hot om bland annat isolering, men den bilden känner inte Roger Nilsson alls igen, men han tror att de hårda besparingarna ökar risken för incidenter.

– Jag tror vi är överens om i alla led att vi kan inte spara mer. Det slår ner arbetsmoralen, säger han."

 

 

Annars får vi hoppas på ett sjuhelvetes upplopp på den skånska vischan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0