Husby Träff ockuperat av Husby:s invånare

HUSBY KRÄVER RESPEKT
Upprop för ockupation av Husby träff

Under många år, men framförallt sedan Alliansens valseger 2006, har vi sett hur stora och viktiga delar av vår gemensamma samhällsservice har försvunnit. På många orter runtom Sverige är reaktionerna starka, men makthavarnas bestämdhet att sälja ut eller helt lägga ner vår välfärd har visat sig vara orubblig. Under hösten 2011 har de privata servicebolagens skandaler avlöst varandra, med Caremas extrema vanskötsel på sina äldreboenden som det mest uppmärksammade exemplet i media.

I Husby och Järva har denna utveckling varit oerhört tydlig. Bara under de senaste åren har vi förlorat skolor, vårdcentraler, postkontor, förvaltningshus, försäkringskassan m.m. Senast i mars 2011 hölls en stor folklig protestmanifestation mot nedläggningen av vårdcentralen och postkontoret som gick under namnet ”Vredens dag – från Tahrir till Husby”.

Nu har vi fått besked om att Husby träff, den offentliga mötesplats som varit en viktig mötesplats för kulturella och sociala aktiviteter, ska flyttas till de betydligt sämre lokalerna i gamla Husby krog. Driften av vårt medborgarhus lades för (ett antal år sedan) ut på Röda Korset av Stockholms kommun. När Röda Korsets budget inte längre tillåter verksamheten så vägrar Stockholms stad ta ansvar för verksamheten – och struntar i befolkningens rätt till ett levande medborgarhus.

Vi ockuperar nu Husby träff som protest mot alla dessa försämringar. Vi i Husby och Järva har fått nog av att politiker ständigt fattar beslut som går emot den samlade lokala opinionen utan att tillåta någon som helst insyn och deltagande. De närmsta dagarna vill vi visa politikerna hur viktigt Husby träff är genom att driva en folklig mötesplats med sociala, kulturella och politiska aktiviteter.

Genom detta upprop uppmanar vi Husbys, Järvas och Stockholms befolkning att solidarisera med vår kamp. All form av stöd välkomnas.

/ Husby kräver respekt

 

Självorganisering och lokalorganisering, i betong såväl som i glesbygd, är grunden för ett maktåtertagande och ett effektivt motstånd. Att ta tillbaka sitt liv eller delar av det från de som betraktar en endast som en produkt, ett kugghjul i samhällsmaskinen, tillsammans med andra är en av alla vägar till frihet. Alla vägar till frihet - frihet från förtryck och förnedring, skuld och straff - är fantastiska vägar!

 

All solidaritet från Det Vilda Motståndet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0