Protester mot kolkraftverk

Lördag 17 oktober protesterades det mot ett kolkraftverk i Nottinghamshire, England. Stängsel revs och aktivister försökte ta sig in, och när snutarna försökte få ut alla skadades både en aktivist och en gris som fick åka in på sjukhus. Minst åttio personer arresterades.

Två maskiner förstörda i Skottland

Två maskiner som användes för att borra efter och testa kol i Mainshill, Skottland, saboterades tidigt på tisdagmorgonen. Bland annat förstördes bränsletankarna och fordonen sprayades ner. Tydligen är regeringen och företagen Scottish Coal och Lord Home villiga att offra det lokala samhället och miljön, och bidra till växthuseffekten, för att själva kunna få ut bonusar och profit.
Aktionen genomfördes av en grupp autonoma människor i solidaritet med alla som motsätter sig att Mainshill utvecklas till en öppen kolgruva.

Eld i Chile

En grävmaskin och ett säkerhetskontor* sattes i lågor tisdag natt i Santiago, Chile. JBF fortsätter sin kamp världen över!


*Säg gärna till om du har någon bättre översättning på ordet security office

Aktion av JBF i Ryssland

I Butovo, Ryssland, slog JBF nyligen till. Till slut fick de nog av mördandet på deras landskap och saboterade en traktor och en grävmaskin som skulle ha dödat över hundra träd och nästan trehundra buskar, och allt annat liv som finns där.
Det här kommer förhoppningsvis att leda till ökad aktivitet i fortsättningen i Ryssland!

Affisch för möteDet här är affischen för det möte som kommer att hållas i Göteborg 14 november för civilisationskritiker. Om du är intresserad så får du gärna hjälpa till att sprida den och kom dit och var med på mötet!
Mer information kommer!

En våg av anarkistbombningar i Mexico City

Med början 1 september så har det smällt bomber, en eller två gånger i veckan i Mexico City, som har förstört fönster, bankomater, amerikanska snabbmatskedjor, med mera. Vid varje tillfälle har ett anarkist-A sprejats på platsen tillsammans med slagord för djurbefrielse, mot fängelsebyggen och mot kapitalism.

Bilbrand i Berlin

Natten till lördag sattes flera bilar i brand i Kreuzberg, Berlin. Poliser lyckades tyvärr släcka alla bränderna snabbt och de tror att det kan finnas politiska motiv till bränderna. I år har mer än 200 bilar skadats eller förstörts av bränder i Berlin.

Kommer bränderna att stanna i Berlin eller sprida sig norrut..?

Man arresterad för tre år gammalt fall

19 september 2006 gjordes ett försök att bränna ner några hus som var under uppbyggnad i Pasadena, Kalifornien. Det misslyckades, men dagen efter när arbetarna skulle börja jobba fungerade inte en traktor och det var skrivet på platsen "Ännu en traktor satt ut bruk av JBF"


Nu är Stephen James Murphy, 43, arresterad för brottet. De misstänker honom pga DNA på cigaretter som blivit kvar på platsen.

Det är ett tre år gammalt fall som misslyckades, ingen skadades och bara en traktor vandaliserades. Vanligtvis finns inte pengar till DNA-tester för grova brott som kan ge dödsstraff, men när en traktor skadas....

Artikeln

RSS 2.0