Free Marco Camenish


Fiberoptisk kabel bränd i Frankrike, SFR slogs ut

I Condrene (Aisne), Frankrike, var de flesta användarna av SFR-operatören oförmögna att använda sina mobiltelefoner. Orsaken stod att finna i en fiberoptisk kabel som bränts intill ett järnvägsspår.

Områdena Saint-Quentin, Peronne, Laon, Arras, Amiens-East och delar av Compiegne drabbades. Det är inte ovanligt att vandalisering av det här slaget sker för att komma åt koppar i lednignarna men den här kabeln var bränd. Efter 17 timmar var sabotaget återställt. För två år sedan genomfördes ett liknande sabotage i samma  område men då varade "problemet" i 48 timmar.

Oh, for god's sake - Burn it down!

Fler egyptiska nyheterDenna video är väldigt sevärd och ger en bättre bild av motståndet än de flesta andra medier.

I övrigt kan jag gladeligen meddela att tusentals fångar rymt från egyptiska fängelser i helgen. En del av dem palestinier som genom smuggeltunnlar lyckats återvända till Gaza. Ett visst antal fångar har fångats in men antalet fångar på fri fot är oöverskådligt och ännu finns det inga konkreta uppgifter från kåkmyndighetens sida.

Jag rekomenderar att de som läser engelska läser dialogen med den syriske anarkisten Mazen Kamalmaz här

Det drar ihop sig i Kairo

Protesters in Tahrir Square in Cairo on 1 February 2011.

Två grävmaskiner brända i Moskva

ELF Ryssland satte natten den 27/1 två grävmaskiner i brand i utkanten av Moskva. Företaget som äger maskinerna är det samma som är ansvarigt för skövlingen av Khimiki-skogen.

Revolten som får Tutankhamons slavar att jubla i sina massgravar

De senaste dagarna har kvällstidningarna ägnat sex sidor dagligen åt den egyptiska revolten.

För de som inte läst eller hört om varför egypterna revolterar så är det för att den egyptiske ärkefascisten Mubarak flitigt grävt sin egen grav de senaste 30 åren. Dels har han dragit ner byxorna för USA och deras fientlighet mot arabvärlden, dels har han varit en av de flitigaste tortyrmästarna i arabvärlden. Som i resten av den civiliserade världen har alla pengar som rullat in i statskasan (från USA) gynnat de rika i landet, Turismen, denna mångmiljard industri, har lagt munkavel på de fattigas verklighet. Oftast omskrivet som "arbetstillfällen" och "ekonomisk utveckling". Det har räckt med att du varit ett gatubarn eller en svenne-Ali i bankomatkön för att du ska bli bortförd till en tortyrkammare och torteras... till döds. Skulle du vara en dissident, eller ännu värre, en islamist, då hade jag inte velat vara i deina skor.
Fascist-svinet har grävt sin egen grav tillsammans med sin regering. En regering han i vredesmod avsatt natten till den 29/1 - som om de vore själva kärnan av problemet - och ställer sig därmed ensam vid randen till sin grav. Han vägrar avgå. Han vägrar fly.
Folket närmar sig för att begrava honom.

Uppgifter om att snutsvin såväl som militärhundar valt rätt sida i det sociala kriget kommer som en VD:s dödsannons i morgontdningen. Att en polisstat splittras upp är för allas välstånd gynnamt men den givna regeln att "En gång snut, alltid snut" får en att inte förglömma vad som skall komma när barrikaderna brunnit ut. Vad kommer dessa människor att skapa i denna möjlgheternas drömvärld, som revolten faktiskt är? Auktoritära, religiösa, ideologiska demagoger omser sin chans att kontrollera sina medmänniskor? Vilda, klarsynta och solidariska människor som ser potentialen i självorganisering, i spridandet av upproret bortom staternas fysiska och mentala gränser, bortom tankar, känslor och sinnenas gräsner? Att aldrig förhandla, inte nöja sig med att bli givna vad de bestulits på, utan ta det och ta det ordentligt den här gången. Citat Aftonbladet 29/01: "Lyckas det egyptiska folket störta en diktator med såmång trumf på hand går ingen av de övriga arabledarna säker. En egyptisk revolt skulle bli en ännu större inspiration i regionen än den tunisiska."

Mubarak gjorde som vilken annan desperat maktahavare som helst hade gjort och stängde av internet och smsfunktionen i det egyptiska telenätet. Det han också gjorde i helgen, enligt Al-Jazeera, var att skicka in militärstyrkor i turistorten Sharm el-Sheik på Sinai-halvön. För att befästa sitt semesterfort i semesterorten och skydda honom från "sitt folk". Det spektakulära i det är att fascistsvinet bryter en överenskommelse mellan Egypten och Israel, välsignad av den amerikanske presidenten, där Mubarak lovat att aldrig sätta in militärstyrkor på Sinai-halvön.

Den 31 januari har folket tagit över gatorna, enligt flera medier. Kairo är en krigszon fylld av checkpoints bemannade av antingen militärer eller motståndsfolk. Medborgargarden i motståndsrörelsen har bildats och de har beväpnat sig med pistoler, knivar, gevär, sablar, golfklubbor och andra tillhyggen. De territorier motståndet tagit över avgränsas med massiva barrikader som byggts av allt material som kan hittas på gator, innergårdar och i butiker. Medborgargarderna rapporterar om plundring iscensatt av den egyptiska säkerhetssnuten. Maskerade gäng som kommer i bilar, beväpnade med maskingevär, plundrar folks hem snarare än affärer. Allt för att skapa splittring i motståndet. Medborgargarderna håller nu plundringsvakt dygnet runt.
Tahrir-torgetär fyllt av motståndsfolk  dygnet runt. Omringade av stridsvagnar och ovan av stridsflygplan delar de ut hembakta kakor och tänder eldar.

På turistfronten så uppges Mubarak ha tagit en sista-minuten till Sharm el-Sheik emedan Luxors snutstyrka flytt fältet och det lokala motståndet jämnade stadens centrum med marken. Luxors revoltörer passade även på att plundra Konungarnas Dali en djupt anti-auktoritär gest mot alla fascister. Tutankhamons slavar jublar i sina massgravar. Även templen vanhelgades och dess värde om monument bleknade bredvid den av revoltens.

I Hurghada kravallade motståndet och försök att storma turistkomplex misslyckades. Staden intogs sedan av militären och en spänd stämning tog vid.

I flera andra turistorter var det oroligheter men utan några större konfrontationer.

Det svenska resebolaget Ving menar att upploppen är påhitt och andra resebolag gör vad de kan för att skicka ner turister och fortsätta business as usual.

Att egypterna stormar turistkomplexen är lika naturligt som vinden vid kusten. Det är hos turisterna ansvaret ligger. Så länge de identifierar sig som turister och därmed alienerar sig från det egyptiska folket, ser deras anti-auktoritära kamp som hotfull, så länge de ser upploppen som något hotfullt, med motståndet som antagonister, så länge kommer de per definition att vara fiender, exploatörer precis som Mubarak och hans vänner.

Åk inte hem utan slut upp i motståndet och sprid det! Gör som Ulla Liikanen och flyg ner för att kämpa! Bränn motorbåtarna i Röda Havet och låt den egyptiska öknen blomstra i revoltens hetta!

60 % av Egyptens snutstationer har nu brännts. Över 100 är döda på vår sida. Snuten ska ha skjutit 17 personer som angrep ett par snutstationer. 8 personer under demonstrationer. 8 personer i sammandrabbningar när fångar försökte rymma från Abu Zaabal-kåken i Kairo. 68 dödade i Kairo, Suez och Alexandria under fredagen.

Låt oss hoppas att egypterna ser potentialen i sin revolt. Låt oss hoppas att arabvärlden sätts i brand och att elden sprider följer med de flyende turisterna hem till de trygga forten.

Solidaritet med alla revoltörer i Nordafrika! Attackera alla institutioner!

...En fågel viskade i mitt öra att revolten börjat också i SudanRSS 2.0