Fokusera mer på "eko-terrorismen"

Örebro verkar vara platsen där det händer. Tydligen har nu, efter de senaste årens ökning av direktaktioner med djurrättsliga eller miljörelaterade motiv, ett behov av en nationell satsning inom snuten på en enhet med fokus på "eko-terrorism" uppstått.  I sin delikata insändare/(ledare?) till Nerikes Allehanda skriver folkpartistiske riksdagsledamoten Johan Pehrson bland annat:

"Polisen behöver tillskapa en nationell enhet för att bekämpa eko-terrorism, d v s den form av djurrättsaktivism där extremister med våld vill driva igenom sin syn på djurskydd. Idag har inte Rikskriminalpolisen eller Säkerhetspolisen tillräckligt fokus på de aktiva grupperingar som hotar och förstör livet för människor som råkar arbeta med t ex djur"

"Denna form av aktivism, som i vissa sammanhang kallas eko-terrorism, är dock inte ny. Den bygger på en lång tradition av aktivism med extrema förtecken. Vad som däremot är nytt är de metoder som används. Grupperna har i högre grad blivit underjordiska och alltmer våldsamma.

Så kallad enfrågeterrorism, det vill säga terrorism som endast riktas mot en viss fråga, har blivit betydligt vanligare i EU enligt Europols senaste rapport om situationen och tendenserna vad gäller terrorism. Attacker i samband med djurrättsextremism har genomförts mot bland annat finansföretag, forskningsanläggningar, universitet och företag inom nanoteknik, läkemedel och livsmedel."

Han menar även på i sin text att "social-ekologisk aktion" är en aktiv "eko-terroristisk" grupp, något som tyder på att Pehrson troligen suttit och läst gamla Brand-tidningar eller Ekologisten utan att titta på datum och årgång.

Baserat på denne mans gedigna kunskap på området "eko-terrorism" och insikter i allmänhet - den svenska djurskyddslagstiftningen behöver ju trots allt ses över, tycker han - så borde vi göra en lista alla kan skriva under på, där vi kräver att en ny enhet hos SÄPO osv. skapas enkom för att fokusera på "EKO-TERRORISM." Denna otroligt omfattande och statistiskt häpnadsväckande företeelse i den svenska vardagen med sina hela 189 brott under 2011, varav ett 60-tal i Örebro-trakten.

För texten i sin helhet: http://www.folkpartiet.se/Folkpartiet-nara-dig/Orebro-lan/pressmeddelanden/fokusera-mer-pa-eko-terrorismen/
Johan Pehrson
Johan Pehrson

På tal om Örebro...

...så håller det på att byggas upp ett vidrigt rättscentrum i staden för en halv miljard kronor. Det ska rymma hela den äckliga rättsapparaten - från åklagare och snut till tingsrätt och häkte.

http://na.se/stadsliv/1.1600033-rattscentrum-vaxer-fram?mobileRedirect=pass

Nerikes Allehanda är frikostiga med information om bygget:

Fakta: Rättscentrum

Rättscentrum i Örebro samlar alla rättsvårdande myndigheter på ett ställe – polisen, åklagarmyndigheten, tingsrätten och kriminalvården.

Huset började byggas 2010 och kommer att vara klart under våren 2013. Kostnaden uppgår till cirka 500 miljoner kronor, i den summan ingår också invändig ombyggnad av det nuvarande polishuset. Byggnaden ska bli åtta våningar hög och upptar en yta av cirka 20 000 kvadratmeter. Det är Norrporten som äger och förvaltar byggnaden, arbetet utförs av Skanska och det är arkitektbyrån Yellon i Jönköping som står bakom utformningen.

Sen har du såklart också Specialfastigheter, som ofta är inblandade i projekt som har med repression, förtryck och någon form av djävulskap att göra.

NO TAV: Sju NO TAV-motståndare fortfarande fängslade i Italien

Skriv till dem och stötta dem!


Alessio Del Sordo – C.C. via Pianezza 300 – 10151 Turin – Italy

Maurizio Ferrari – Carcere San Vittore – Piazza Filangeri 2 – 20123 Milan – Italy

Marcelo Damian Jara Marin – Carcere San Vittore – Piazza Filangeri 2 – 20123 Milan – Italy

Niccolò Garufi – Carcere San Vittore Piazza Filangeri 2 – 20123 Milan – Italy

Giorgio Rossetto – C.R. – loc. Cascina Felicina via Regioni Bronda 19/b – 12037 Saluzzo (CN) – Italy

Luca Cientanni – C.C. corso Vercelli 165 – 10015 Ivrea (To) – Italy

Juan Antonio Sorroche Fernandez  – C.C. – Via Beccaria, 13 – Loc. Spini di Gardolo – 38014 Gardolo – TN – Italy

 

Två nya solidaritetsaktioner med NO TAV-motståndet har genomförts i Storbrittanien och Finland.


Anlagd bilbrand i Örebro

Anonymt tipsat till DVM:

Räddningstjänsten larmades strax efter klockan ett i natt till en bilbrand på Örebrovägen i Lindesberg.

Brandorsaken är okänd, men polisen misstänker att branden är anlagd och har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand

(Från Nerikes Allehanda http://na.se, 28 mars)

Nytt nummer av sjysst publikation från mexiko (spanskspråkig)


Stora Enso attackerat i Tammerfors

I solidaritet med det sociala centret Elba i Warzawa som nyligen vräktes av Stora Enso, samt i solidaritet med Brasiliens landlösa arbetare och folket i Guangxi, Kina, som exploateras genom Stora Ensos Eukalyptus-plantager, så attackerades Tammerfors lokala Stora Enso-kontor med färgbomber och spraymålade budskap.
Kamraterna som genomförde aktionen uppmanar nu alla att attackera Stora Enso i solidaritet med alla som förtrycks och skadas av företagets girgihet. Eftersom att finska staten är den största delägaren i företaget finns det mycket infrastruktur att attackera om en inte vill ge sig på Stora Ensos kontor eller sågverk...

Attack Stora Enso

NO TAV sabotage i Milano

Fyra skjul innehållandes elektriska kontrollenheter sattes i brand under natten den 25 mars. En av dem brann ut helt och orsakade enorma störningar på linjerna mellan Milano-Genua och Milano-Bologna.
NO TAV-graffiti sprayades på platserna för attentaten.
Skadorna uppges ha uppgått till över en miljon euro och det ryktas även om att det kommer att ta över en veckan innan linjerna är helt återställda.

Ännu fler (fantastiska) bilder från (Aysén) Chile

I kampen för sänkta bensinpriser, högre löner, bättre levnadsstandard, bättre sjukvård, bättre kontakt med resten av landet och mot HidroAysen, ett enormt projekt för att bygga fem kraftdammar i Aysen-området, så passade folk i Aysén på att välta en snutbil med vattenkanon och sätta eld på den och ytterligare en.
Bilderna finns här och här.

Bilder från Chile

Fredagen den 6 januari, på årsdagen fyra år sedan kamraten Matías Catrileo mördades av snutarna, attackerades och brändes ett skattekontor, en värdetransport och en bil som tillhörde fängelsemyndigheten. Vid tillfället rådde "salida", vilket är detsamma som i Grekland att universiteten utgör frizoner där statens lakejer inte är välkomna och att alla fiender som rör sig inom en Molotovs avstånd attackeras. Det som bilderna visar skedde vid Usah-universitetet.

I en text som följde med bilderna ( Liberacion Total ) uppmärksammade våra kamrater de fångar som mördades när de i februari 2010 försökte fly undan en jordbävning i Chile, alla de fångar som mördats och dött i Honduras och alla fångar och kamrater som nu sitter inspärrade.Kablar utbrända i Frankrike


I början av mars saboterades elektriska kablar på tre platser som försörjer höghastighetståg mellan Frankrike och Italien med el. Förseningar uppmättes till mellan 20 och 50 minuter på grund av sabotaget. Det är enligt tågbolaget uppenbart att det är ett uppsåtligt sabotage och inte fråga om några koppartjuvar.

Hundratals tjänstemän mobiliserades för att hitta och reparera skadorna som drabbat de 160 höghastighetståg som är beroende av dessa kablar.

Dagen därpå rapporteras det även om ytterligare ett sabotage i regionen, mer info här.

15 mars: Hämnden... "Bekämpa snuten!"

Under förra veckan var det hektiskt för polisen i Montreal, Kanada... Nedan följer bakgrunden till de protestaktioner och kravaller mot polisbrutalitet som det bland annat rapporterats om på sabotagemedia.

Den 12 mars genomfördes vid lunchtid en protest i solidaritet med Innu-folket, som utsatts för hård repression i samband med en vägblockad de genomförde mot Hydro-Québecs projekt på deras marker. Drygt 150 personer samlades och gick till Hydro-Québecs kontor, delade ut flygblad och höll tal. Samlingen fortsatte till stadens univesitets administrationsbyggnad. Gatan precis utanför byggnaden ockuperades och fler och fler anslöt sig, då universitetsledningen utlyst en lockout mot sina anställda. Som svar på det hade en "kreativ natt" utlysts och ända in på natten fortsatte antalet folk utanför administrationsbyggnaden öka.

Under den kreativa natten målade några gatorna, andra spelade musik och ytterligare några tog sig en öl på soffor och annat som hämtats från administrationsbyggnaden. Det lokala bandet Mise en Demeure spelade och drev med både pacifister och snutar.

Vid 11-tiden blev stämningen spänd när några medborgarsnutar försökte "städa upp" och åberopade lagen för att folk skulle sätta saker och ting i ordning igen. En medborgarsnut ryckte en stol ur händerna på en kamrat och försökte slita av honom hans luva. Som svar fick han en välförtjänt smäll på käften. Försöker de leka snutar blir de fiender och behandlas som det också...

Efter konfrontationen med medborgarsnutarna bröt en klunga på 200 maskerade personer sig ut från folksamlingen och började röra sig längs stadens gator, skanderandes anti-pacifistiska och anti-snut-slagord och fyllde väggar och en polisbil med graffiti. När de passerade en av de värsta tidningarna i Kanada "La Presse" krossades de flesta rutorna på byggnaden.

Ännu en gång kom medborgarsnutarna och attackerade en kamrat. Attacken slogs tillbaka av gruppen som försvarade den attackerade.

Vid ett-tiden satt en grupp på femton personer och drack öl i ett gemensamt utrymme och plötsligt stormade en hel snutpluton in. Saker och ting eskalerade snart, tydligen med anledning av att en ölflaska skymtats utomhus. Folk sprayades, attackerades med batong och hund av tjugo aggressiva snutar och det hela slutade med att fem personer greps.


På morgonen den 15 mars kidnappades en kamrat av snuten när hon sprang sin vanliga morgonrunda. När hon rundade av ett gathörn uppenbarade sig en grå mini-van av familjesorten, ytterligare två bilar körde fram och blockerade alla potentiella flyktvägar. Ur den grå bilen steg en stor muskulös man och sade till henne:
"Hej ***! Jag är agent vid Montrealpolisen. Du är härmed gripen, vi har en arresteringsorder på dig. Du måste följa med oss."

Kamraten svarade: Vilka är ni? Vad vill ni? Vad är det för arresteringsorder? Får jag se den? Medan hon fick handklovar påsatta skrek hon för att förbipasserande skulle höra men ingen lade märke till henne. De civilklädda snutarna vägrade svara och rätt som det var satt hon i mini-vanen på väg mot snutens operativa bas, utan att veta varför.

Det visade sig efterhand att snutarna använt ett tillfälle då hon (kamraten) uteblivit från en rättegång om småtjafs på bötesföreläggande nivå, sparat och hållt på möjligheten att trakassera henne till den 15 mars, den internationella dagen mot polisbrutalitet. Det visade sig också att civilisnutbilarna stått utanför henens bostad under okänd tid och sedan förföljt henne... Bara för detta. Den 16 mars kallades hon till en domstol och släpptes mot löfte om att hon skulle närvara på den kommande domstolsförhandlingen.


Den 15 mars tappade snutarna kontrollen över stadskärnan under flera timmar, trots att de hade kravallsnutar överallt.

Vi har snuten att tacka för att de attackerade demonstrationen på några tusen människor så att pacifist-hippiesarna och borgarvänsterstudenterna kunde gå hem. De som kommit dit för att göra något mer än att gå en promenad  och undra vad fan de gör på ännu en pacifistritual med meningslösa slagord, bröt upp i mer mobila smågrupper och spred sig i staden för att fucka upp den hela natten lång.

Snuten eldade också på vreden när de attackerade folk i de centrala delarna av staden. Från den punkten bröt ilskan ut på gatorna.

Förmodligen var det många uttråkade ungdomar ute som ofta utsätts för trakasserier och såg sin chans att ge tillbaka på den jävliga snuten. Vid ett tillfälle stötte en samling på en polisbil med två snutar i och attackerade den. Efter attacken vältes den upp och ner.

Vid slutet av kvällen samlades folk vid torget där allt hade börjat, Berri square, för att avsluta dagen. På väg därifrån ringade snuten in runt 200 personer och genomförde en massarrestering. Folk bussades ut till en avlägsen snutstation där de identifierades, fotograferades och bötfälldes för "gathering endangering peace" - ett underhållande begrepp.


Förvilda Summer Camp 2012


Förvildas Sommarläger 2012


Första numret av Vertice Abisso ute nu

Genom Edizioni Cerbero ges nu nummer 0 ut av det individual-anarkistisk-nihilistiska bladet Vertice Abisso.
Finns att ladda ner här eller att titta på här.

The Stimulator


The Stimulator


Eko-aktivister saboterar monstermaskiner

Från 325:

Det stora stenbrottet vid Bardon Hill utanför Leictershire i England saboterades i slutet av förra året. Detta är företaget Bardon Aggrigates flaggskepp. BA är en del av koncernen Aggrigate Industries och sysslar bland annat med att avlägsna bergstoppar i Glensanda i Skottland för att göra väggrus. Bardon Hill's stenbrott är över en 1,5 km brett och tre-fyra hundra meter djupt. Stenbrottet avlägsnar bergstoppen som är avsatt som SSSI (en plats som konserveras i vetenskapligt syfte, brittisk term). De planerar att utöka stenbrottet till nya områden och använda över 4,5 km långa rullband för att transportera stenen. Under hela veckan grävdes dagtid borrhål för den nya expansionen medan nattetid kom det besökare som förstörde motorer och hydraulik, limmade lås och borrdelar. Du kunde stå i maskinernas skopor och hjulen på lastbilarna var över 2,5 meter höga. 3 grävmaskiner, 1 bulldozer och 4 lastbilar saboterades.Bardon Hill Stenbrott

NO TAV-nyheter

Vi har tidigare rapporterat i korthet om NO TAV-dramat i Val Susa och Norra Italien. Här följer nu en uppdatering.
Söndagen den 26 januari greps vår kamrat Juan och fördes till Spini di Gardolo-fängelse i Trento. Den 27 fick han höra om vräkningen av Baita Clarea i Val Susa och Lucas allvarliga tillstånd. (Luca är en ortsbo i Val Susa-dalen vars mark har exproprierats av staten för byggandet av höghastighetslinjer för tåg. Under en demonstration klättrade han i protest upp i ett kraftledningsstorn, samtidigt som kravallpolisen genomförde en attack för att få bort folket. Snuten försökte sedan omdömeslöst få ner honom därifrån. De lyckades men han fick en ordentlig elchock av den dödliga ledningen och föll flera meter. Kravallpolisen såg även till att fördröja ambulansens framkomst. Luca var nära att dö men har nu börjat återhämta sig.)
Med anledning av detta beslöt sig Juan för att genomföra en protestaktion och vägrade gå tillbaka till sin cell efter promenaden.
En plit beordrade honom att återgå till sin flygel men Juan vägrade och sa öppet att han protesterade i solidaritet med Luca Abbá. När fyra plitar slutligen samlats tillfrågades Juan om han var medveten om konsekvenserna av sitt handlande. De frågade också honom varför han inte genomförde en hungerstrejk istället... Juan svarade att alla väljer sina egna sätt att protestera på. Därefter lyftes hans kropp och fördes tillbaka till cellen utan att något mer våld användes. Följande dag var han kallad till flygelns kvinsp ("chef").
Adress till Juan:
JUAN ANTONIO SORROCHE FERNANDEZ

Casa Circondariale
Via Beccaria 134
Loc. Spini di Garoldo
TN - Italy

Nedan följer en översiktlig lista på aktioner och initiativ i solidaritet med NO TAV-motståndet (översatt av 325 från Informa-Azione)

Genua - På kvällen den 29 februari blockerade ett 30tal personer ett Frecciabianca-tågs avgång i solidaritet med NO TAV-motståndet. Innan de bröt upp samlingen passade några i gruppen på att slå sönder fönster på tåget.
Rom - Följande rapporterades anonymt till Informa-Azione: "Natten den 28 februari attackerade anonyma personer dagstidningen Il Messaggeros byggnader med färg och graffiti i solidaritet med NO TAV. Må kampen fortsätta i alla dess former och riktningar. Inga höghastighetståg i Val Susa-dalen eller någon annanstans. Frihet för alla!"
Lecce - Den 28 februari ockuperade ett 20tal NO TAV-demonstranter en järnvägsräls vid Lecce's station och blockerade Frecciargento-tåg som skulle avgå mot Rom under 50 minuter. Efter ungefär en timme lämnade demonstranterna rälsen och marscherade genom stadens gator.
Barcelona, Spanien - På morgonen onsdagen den 28 februari organiserade en grupp människor ett möte utanför italienska konsulatet i solidaritet med NO TAV. LA LUCHA NO TAV NO TIENE FRONTERAS! A SARA´DURA!!!
Baskien (Donostia) - En solidaritetssamling hölls vid Renfes station i Donostia, Paseo de Francia 22, från vilken en kommuniké skickades ut. Den finns att läsa på engelska här.
Lyon, Frankrike - Mitt på blanka dagen fyllde anonymt folk från norra alperna det italienska konsulatet med "NO TAV" och "Styrka till Luca"-graffiti. Bilder finns här.
Paris, Frankrike - På tisdagen den 28 februari genomfördes en solidaritetsaktion för Luca och kampen i Val Susa-dalen även i Paris. En banderoll med texten "Solidarity with Vals Susa. NO TAV" vecklades ut utanför Gare de Lyon, stationen från vilken tågen mot Italien avgår. Flygblad delades ut om de senaste händelserna i Val Susa-dalen och bakgrunden till mer än 20 års kamp.
Situationen i Val Susa-dalen är ett utmärkt exempel på den hänsynslösa framstegsfetischmen som dominerar makthavarna, samtidigt som deras imperier sakta men säkert faller i bitar av ekonomiska kriser. I tjugo år har de försökt bygga linjer för höghastighetståg i dalen men aktivt stoppats av ortsbor och argt folk från hela regionen, Italien och internationellt.
I krampaktiga försök att visa sin storhet genom mångmiljardprojekt på bekostnad av miljoner människors rätt till ett värdigt liv, kommer de även att gräva sina egna gravar. De ger oss något att enas kring, de ger oss droppen som får bägaren att rinna över.
Länge leve Val Susa-dalen och KROSSA alla försök att exploatera de få relativt oexploaterade områden som finns kvar i världen. NO TAV!
All solidaritet och styrka till Luca och folket i Val Susa!
DVM

Demonstration till minne av...

Den 10 mars kommer det att på Monastiraki-torget i Aten, Grekland, hållas en demonstration till minne av Lambros Foundas klockan 12:00.
Lambous Foundas var en del av Revolutionary Struggle och dog för två år sedan i strid med snutarna under en aktionsförberedelse.
Demonstrationen hålls även i solidaritet med de fängslade medlemmarna av Revoulutionary Struggle.
Det kommer troligen att bli en varm och anti-auktoritär minnesstund på Atens gator...
För mer info

Loneliness in Struggle av Agueli

Loneliness in Struggle av Agueli, 2008

10 Punkter om Arbete av Agueli

10 Punkter om Arbete av Agueli, 2008

RSS 2.0