Protester och Plundring i Bolivia

Över 7000 deltog i en marsch Llallagua, Bolivia, mot de höga livsmedelspriserna. Protestmarschen mynnade ut i ett plundringståg som plundrade runt 30 matbutiker. Snutarna var så få till sitt antal och vågade ingripa mot de hungriga bönderna och förortsfolket. Butiksägarna har i sin tur uppmanat polis och militär att ingripa med våld.


Egypten inspireras av Tunisien - "Day of Rage"

Måndagen den 25 januari tog ca 10 000 egypter över några av Kairos gator och tusentals deltog på andra håll i den utannonserade "Day of Rage" mot Egyptens fascist-regering. Det var samtidigt en fortsättning på det motstånd som började i Tunisien som svar på de levadskostanderna. 1 snut ska ha dött, 2 från motståndssidan, 250 skadades varav 85 var snutar.

Idag har Kairos gator varit under belägring av militär och polisstyrkor. Inrikesdepartementet har uppmanat sina soldater att använda våld vid minsta antydan till folksamling, marsch eller protestyttring.

Så här kämpar våra bröder och systrar i Egypten:


Djurplågare fick smisk i Frankrike

BiomatechBiomatech

I solidaritet med Billy, Costa och Silvia i Schweiz och alla torterade och fängslade djur, sattes en administrativ byggnad tillhörandes ett djurförsökslabb i brand. Företaget, som heter BIOMATECH, dödar tusentals hundar, marsvin, kaniner, grisar, får och ponnies.

Enligt media brann endast två våningar av den administrativa byggnaden, vilken är separat från labratorie-delen.

Aktionen lär ha ägt rum den 12 december.

Marco Camenisch, Billy och Costa förflyttade igen

Under en aktion i nattens mörker förflyttades Marco Camenisch ännu en gång. Den nya adressen är:

Marco Camenish
Justizvollzuganstalt Lenzburg
Ziegeleiweg 13
5600 Lenzburg District
Schweiz

Billy flyttades tillbaka till Thun och Costa tillbaka till Bern.

Constantino Ragusa
C/O Regionalgefängnis Bern
Genfergasse 22

3001 Bern
Switzerland

Luca Bernasconi
C/O Regionalgefängnis Thun
Allmendstr. 34

3600 Thun
Switzerland

I solidaritet med våra fängslade kamrater! Visa dem ert stöd på alla sätt ni kan!

För det vilda och revolt!

Buggar och kameror hos kamrater i Florence, ItalienI sitt kollektiv hittade italienska kamrater omfattande buggutrustning men ljudupptagning såväl som kamera. Utöver utrustningen på bilderna har det de senaste veckorna hittats liknande på andra platser.

En av bilderna visar utrustning som var installerad i ett elskåp och uppdagades pga att skåpet var lite varmare än vad som var normalt.

Hemlig grisövervakning ökar

Snutens teleavlyssning fortsätter att öka. Mellan 2008-2009 ökade avlyssningen med 67%. Antalet beviljade avlyssningsfall ökade med 47% och de resterande hemliga (20) procenten täcks upp av bland annat den ökade kameraövervakningen.

Enligt rikskriminalen var de "hemliga tvångsmedlen" till nytta i 64% av de förundersökningar där de användes.Utegångsförbud i Tunis

Tunisiens president har sparkat inrikesministern och tänker släppa fängslade kamrater efter kravallerna som varit. Dessa löften firade folk med att ännu en gång ta till gatan och kompromisslöst möta auktoriteterna. Varför skulle de, som av samma president blivit kallade terrorister bara ett par dagar tidigare, kunna lita på fascistsvinet - som förmodligen bara vaknat upp med dagen-efter-ångest.

Så vad gör svinet? Han inför utegångsförbud under de mörka timmarna. Varsågod från TT.

Upplopp och socialt krig i Algeriet och Tunisien

Den senaste veckan har Algeriet och Tunisiens ungdomar, arbetare och vem fan som helst som drabbats av prishöjningar på mat, bränsle, mm. tagit till gatan och visat sin vrede mot förtryckarpacket. I Tunisien tändes kravallgnistan av att en frukthandlare satte eld på sig själv i en desperat protest mot de skyhöga matpriserna. Den 10 januari rapporterades det om 763 skadade snutsvin, 1100 gripna demonstranter och tre döda. Ett stort antal av de gripna uppges vara minderåriga. Den 9 januari detonerades en bomb utanför Tunisiens ambassad i Frankrike. Den 9 januari uppges femtio demonstranter i Tunisien ha dödats av endera statliga speciasvinstyrkor eller lokalmiliser, i våldsamma konfrontationer. Vittnen kallade det en massaker på civila. Den 5 januari löpte en ilsken massa amok efter en begravning av tre mördade arbetare i Amman, Algeriet. Fler än 500 personer satte eld på statliga byggnader, domstolar, snutstationer, snutbilar, civila bilar och butiker. Matpriserna stiger världen över, utanför Fort Europa/Nordamerika, och våra kamrater på samhällets botten tar upp den anti-auktoritära striden. Civilisationens fall påtagliggörs på de mest beklagliga men konkreta sätt. Låt inte våra kamrater strida själva mot maskinen och dess marionettdockor! Låt oss minnas våra kamrater Kabylernas strider mot den algeriska statsmaskinen för snart 10 år sedan. Låt oss minnas och stärkas av de fallna kamraternas krigarandar! I solidaritet med våra kamrater i Tunisien, Algeriet och Bolivia. I solidariet med alla stridande! Kampen för överlevnad är kampen mot auktoriteter och den är vår gemensam! http://3.bp.blogspot.com/_YjbKFr9SUJQ/TSZWahkwoMI/AAAAAAAABKo/PPECPPYxsag/s1600/algeria%2B3.jpg http://2.bp.blogspot.com/_YjbKFr9SUJQ/TSZWu1WqOpI/AAAAAAAABKw/sDkqBgoXZ88/s1600/algeria%2B2.jpg http://4.bp.blogspot.com/_YjbKFr9SUJQ/TSZZAjxlY_I/AAAAAAAABLA/asIVwMpVxCs/s1600/algeria%2B1.jpg http://2.bp.blogspot.com/_YjbKFr9SUJQ/TSZbKZhMbnI/AAAAAAAABLI/j6wbK-W2SVs/s1600/jordan.jpg http://1.bp.blogspot.com/_YjbKFr9SUJQ/TSz8E4HDneI/AAAAAAAABLY/qgEWIhEmijE/s1600/Around-50-killed-at-Tunisia-jobless-protests_large.jpg http://4.bp.blogspot.com/_YjbKFr9SUJQ/TSz1G67Ou5I/AAAAAAAABLQ/L5Gur4MC7BY/s1600/pantin.jpg http://1.bp.blogspot.com/_PGD1du5dtr8/TS0r4qY7XPI/AAAAAAAAAIs/sR_gGdqi7oE/s1600/Argelia%2BTunez.JPG http://enduringamerica.squarespace.com/storage/blog-post-images/ALGERIA%20RIOTS%202.jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1294487320982

Brev från Silvia Guerini

Stor är den ansträngning den schweiziska åklagaren bemödar sig för att isolera oss från resten av rörelsen och våra kamrater, vilkas närhet, solidaritet och kärlek har uttryckts i många brev, solidaritetshälsningar och organiserade initiativ. Kommunikationen med utsidan störs konstant genom långsam och villkorlig posthantering och att stoppa denna kommunikation är att stoppa vår enda möjlighet att fortsätta kampen och vara våra kamrater nära.

Den extremt långa tid det tar för postcensuren, försvårar våra försök att skicka ut texter och andra bidrag till rörelsen utan att de blir inaktuella, gör våra nödvändiga debatter och förbindelser med kamrater, våra möjligheter att aktivt delta i solidaritets- och kampinitiativ och tidskriften " Terra Selvaggia - anticivilisatoriska sidor" mycket svårare.

Sedan månader tillbaka har restriktionerna kring breven förvärrats, nu tillåts vi att ta emot tre brev och skicka tre brev per vecka.

Denna vecka av mobilisering är ett nödvändigt politiskt svar på försöket att isolera oss från resten av rörelsen och kampen, vi låter inte deras repression ske i det fördolda. Ett försök till detta de inte kunde förhindra var den kollektiva hungerstrejk jag, Costa, Billy och Marco Camenish genomförde i september. De har inte heller kunnat förhindra stärkandet av vår grönanarkistiska identitet eller fortsättningen på det kampförlopp som påbörjats runt vårt fall...

Tvångsförflyttningarna av Marco Camenish till högsäkerhetsfängelset i Orbe, av Costa Bern till Thun och Billy från Thun till Bern, är att betrakta som en repressiv manöver och ett repressivt svar på vår hungerestrejk, solidaritetsaktioner och kampanjen "Kampanjen för Politiska Långtidsfångars Befrielse".

Dessa repressiva försök att isolera oss kan inte stoppa den viktiga och nödvändiga kampanjen, inte rörelsens kamp eller närhet eller kampens starka solidaritet eller beslutsamhet på insidan såväl som utsidan.

Jag deltar i och med min hungerstejk från den 30 november - 5 december i "Det Internationella Symposiumet" mot isolering, rasism, förtryck och exploatering.

Jag vill uppmärksamma och minnas massakern i de turkiska fängelserna den 19 december. Då den turkiska staten inte lyckades slå ner de hungerstrejande revolutionärernas vilja, gick de över till fysisk eliminering: 28 stycken kamrater mördades genom skjutvapen, kemiska bomber, tortyr och brännande av ännu levande kamrater. Hundratals kränkta och för alltid stympade fångar. En massaker som gernomfördes synkroniserat i 20 fängelser samtidigt och de lyckas inte stoppa de politiska fångarnas och den revolutionära rörelsen på utsidans motstånd.

Jag vill uttrycka min solidaritet med SRI:s fångar, PKS(r) och GRAPO, som från den 1 december befunnit sig i hungerstrejk varje tisdag och fredag.

Den spanska staten för en repressions- och förstörelsepolitik mot de politiska fångarna: Splittring, isolering och med sin "Doktrin Parot", som de använder för att förlänga fångarnas straff till den grad att det blir livstidsstraff... Och vågorna av repression, häktningarna och tortyren av baskiska kamrater i fängelserna fortsätter oupphörligen. Som de hårda attackerna mot den baskiska ungdomsrörelsen och bannlysningen av organisationen SEGI.

Dessa attacker är inte att betrakta som isolerade händelser utan som delar av en omfattande global process av repression och förtryck av alla politiska fångar, som inte förtiger sin revolutionära historia och identitet, och alla former av kamp på in- eller utsidan.

I solidaritet också med de politiska fångarna i Argetina, Mexiko, Chile och de kämpande Mapuche-fångarna.

Solidaritet och Frihet med alla revolutionära fångar.

För "Mobiliseringsvecka mot isoleringen" och för vår solidaritet genomför jag ännu en hungerstrejk mellan den 6-12 december. På insidan och utsidan en enad kamp!

Vår kraft ligger i vår medvetenhet, att vår jord är döende, i mötet med blickarna hos djur i bur, i våra hjärtans slag för kampens passion, för alltid i oss vilda andar omöjliga att betvinga... tills det sista andetaget...

Silvia Guerini, Biel-fängelset, december 2010
Jordens Befrielsefront firar det nya året i Ryssland

http://directaction.info/images2/Russia_ELF_Jan11.jpg

Till ljudet av fyrverkerier, kyrkklockor och andra festligheter satte Jordens Befrielsefront vid tolvslaget två grävmaskiner och en asfaltsmaskin i brand.

Byggprojektet som attackerades ligger utanför Moskva och är en del av det expanderade helvete som förstör det vilda och levande runtom metropolen. Våra kamrater kunde inget bättre göra än att ge dem en tydlig hälsning från Moder Jord.

Landsomfattande protester i Bolivia mot chockhöjning av priset på bränsle

http://3.bp.blogspot.com/_YjbKFr9SUJQ/TSIuIlGcx4I/AAAAAAAABKQ/DcDZQF9_pzU/s320/bolivia.jpg
http://4.bp.blogspot.com/_YjbKFr9SUJQ/TSIuA72gc-I/AAAAAAAABKI/S5Y6QvQnmFc/s320/bolivia%2B3.jpg
http://1.bp.blogspot.com/_YjbKFr9SUJQ/TSIt1vcipVI/AAAAAAAABKA/2Nf0Jh9g5TU/s320/bolivia%2B4.jpg

Förra helgen meddelade den bolivianska regeringen att de inte längre hade råd att subventionera bränslepriserna, som de senaste sex åren varit  fryst. Regeringens meddelade fick en snabb reaktion med 78% ökning av bensinpriserna och 83% på diesel. Detta visade snabbt på den industriella oljeekonomins svaga kedjor, då transport och livsmedelspriserna hoppade på prisprocentens rymdraket och tokhöjdes.

Protesterna i La Paz inleddes fredligt men snart uppstod konfrontationer mellan snutar och demonstranter som försökte ta sig in på det stora torget utanför parlamentet. Demonstranterna som kastade sten på snutar och statliga byggnader blev attackerade med tårgas för att de skulle skingras.

I det närbelägna El Alto sattes bilar och vägtullar i brand medan protesterna spred sig i städerna Cochabamba, Santa Cruz, Potosi och Oruro. Än så länge har femton snutar skadats varav två av dem allvarligt. Några uppgifter om förluster bland våra kamrater har inte angetts.

Evo Morales, och hans regerings, drag var mycket impopulärt. Trots politikersvinens löften om kompensationer i form av löneökninar och stöd för olika lantbruksformer, fortsätter protesterna och motståndet ger sig inte förrän priserna återgått till det normala.

Beväpnad grupp fritar 11 fångar argentinsk snutstation

Den 31 december attackerade åtta beväpnade personer en polisstation i Glews 3 mil från Argentinas huvudstad Buenos Aires och fritog elva fångar. En av de fritagna greps senare av snutarna. 

Att det var en djärv handling, det medgav senare Juan Carlos Paggi, som är polischef för Buenos Aires-området.

Två av de fritagna satt häktade misstänkta för väpnat rån och det antas vara snuthatarnas kamrater, därav fritagningen.

http://gfx.aftonbladet-cdn.se/multimedia/archive/00141/NYHETER-10s11-rymm2_141712w.jpg

( Vi minns alla FFL:s beundransvärda fritagning från Norrtälje, ) - DVM Nostalgi.

Kvinnofängelse och snutstation attackerade i Berlin

Under nyårsnatten iakttogs av grannar 15-20 maskerade personer (som misstänks vara anarkister - no shit!) attackera Pankows kvinnofängelse med fyrverkerier, klottra graffiti, sparka på huvudingången och slå sönder ett fönster.

Senare på nyårsnatten attackerades en snutstation av åtta maskerade män. Stenar, färgbomber och bensinbomber kastades mot stationen men lågorna släcktes alldeles för snabbt av snutarna. Det anlades även bränder på angränsande gator.

Snutarna uppger att de spanar efter kommunikeer på anarkistiska hemsidor för att finna de skyldiga. Anarkisterna har blivit mer militanta de sista åren. Brevbomberna i Rom skylldes på en italiensk anarkistgrupp och brevbomberna som skickats till Berlin och andra huvudstäder skyllts på grekiska anarkister.

Tja... vem vet, kanske t.o.m. DVM tittas till av lilla Verfassungsschutz i Berlin. SÄPO är redan stammisar (vinka in i webkameran och säg Hej! ) och vad som ger oss den äran förstår vi inte...


Solidaritetsdemonstrationer utanför fängelser runtom Grekland

http://1.bp.blogspot.com/_YjbKFr9SUJQ/TSIhFtCCGPI/AAAAAAAABJw/31zLrUeVPSs/s320/solidarity%2B11.jpg
http://2.bp.blogspot.com/_YjbKFr9SUJQ/TSIgyxFO_HI/AAAAAAAABJo/7kQQrty1veM/s320/solidarity%2B11%2B2.jpg
http://2.bp.blogspot.com/_YjbKFr9SUJQ/TSIgr1A6wZI/AAAAAAAABJg/AbLGUOV0_Lo/s320/solidarity%2B11%2B3.jpg

I Grekland samlades folk för att visa sina fängslade kamrater sitt kompromisslösa stöd och att fascist-staten inte kan stoppa alla modiga och starka kämpar. Sin solidaritet med alla som fängslats, kämpat för fångarnas villkor och rättigheter inne på fängelserna och utsatts för hård repression.

På samtlliga orter samlades folk utanför fängelser, i Volos samlades även en mindre demo utanför ett ungdomsfängelse, och skrek slagord, sköt raketer mot fängelserna, spelade musik och tände eldar. Fångarna bankade galler, tände eldar, skrek och sjöng.

I Aten samlades 400. Thessaloniki: 100. Heraklion, Kreta: 30. Volos: 70. Grevena: 70.

Fängelserna runtom jorden är en inspirationskälla för moderna samhällsbyggare och toppen på repressionens isberg. Så länge murarna står kvar kommer vi aldrig att vara fria! Ingen är fri förrän alla är fria!

Bränn fängelsesystemet till grunden!!!

Attack mot snutstation och frivårdskontor i Bristol, Storbritannien

Den 1 januari attackerades en snutstation och ett frivårdskontor i Bristol med stenar. I en kommunike manifesteras solidaritet med fångarna i anstaltens Fords nyårsupplopp och alla andra som vill se alla fängelser omvandlas till aska.

"... -den enda vägen ut ur detta samhälle, som med sina CCTV-kameror, snutar, bekvämligheter, elektroniska övervakning, golare och förtryck av oliktänkande mer och mer liknar just ett fängelse. Så vi fortsätter i vår tur med vårt projekt av frihetslängtan och attackerar det som attackerar oss.

Till grisarna och deras försvarare - vi slår snart till igen!

Kärlek och ilska över gränserna - tills varje mur har fallit.

Anarkistiska hälsningar till av oss kända och okända gisslan i fiendens grepp, bland dem:

Giannis Dimitrakis, Gerasimos Tsakalos, Panagiotis Argyrou i Grekland


John Bowden in UK
John Bowden i Storbritannien


Jock Palfreeman in Bulgaria
Jock Palfreeman i Bulgarien


Thomas Meyer Falk, Gabriel Pombo da Silva in Germany
Thomas Meyer Falk, Gabriel Pombo da Silva i Tyskland


Aleksey Bychin in Russia
Aleksey Bychin i Ryssland


Marco Camenisch, Luca Bernasconi, Costantino Ragusa, Silvia Guerini i Schweiz


anonymous autonomous"

Nyårsupplopp på den öppna anstalten Ford, Arundel, Storbritannien

http://1.bp.blogspot.com/_YjbKFr9SUJQ/TSIeVunmWXI/AAAAAAAABJY/eWSLPG1KGYw/s320/ford%2Bopen%2B2.jpg
http://4.bp.blogspot.com/_YjbKFr9SUJQ/TSIeLCc7CLI/AAAAAAAABJQ/Jj1MjHJ9laQ/s320/ford%2Bopen%2B1.jpg

Vid midnatt på nyårsafton startade ett upplopp på den öppna anstalten Ford nära Arundel, West Sussex, Storbritannien. Runt 40 fångar iklädda balaclavas för att undgå identifiering slog under morgonen sönder, utlöste brandlarm och satte eld på fem paviljonger - vid lunchtid hade ytterligare tre satts i brand.

Plitarna tvingades till reträtt och specialstyrkor tillsammans med brandmän kallades dit. Enligt fängelsemyndighetens representant Mark Freeman berodde upploppet på att plitarna försökt alkoholtesta fångarna i flera dagar, efter att stora mängder alkohol påträffats på anstalten.

Reportrar på plats uppgav att anstalten var täckt med rök hela morgonen. De uppgav även att sex bostadspaviljonger, ett postkontor, ett gym, ett biljardrum samt ytterligare ett biljardrum med tio nya biljardbord förstörts.

De förstörda paviljongerna medför att ca 160 fångar kommer att transporteras till andra fängelser. Ca 140 plitar har skickats till platsen för att hjälpa anstaltspersonalen att återinrätta kontroll över anstalten, uppger en talesman för kåkmyndigheten.

Det är med glädje vi ser upploppen sprida sig i Storbritannien och förhoppningsvis får även våra svenska kamrater nog inom kort.

Fängelseupplopp i Rochester, Storbritannien

På ungdomsfängelset Cookham Wood Borstal i Rochester, Storbritannien, utbröt den 27 december ett upplopp som ledde till en åtta timmar lång konfrontation mellan plitar och ungdomar.
Tretton av de fängslade ungdomarna skulle, enligt uppgifter bekräftade av ett polisbefäl, ha tagit kontroll över en av fängelsets flyglar. De skulle sedan ha hotat plitarna och upplyst de yttre styrkorna om att de hade för avsikt att sätta eld på flygeln. Varpå tre brandkårsenheter tillkallades.  Upploppet ska ha pågått från 18:00 till 02:00 dagen därpå.
I ett uttalande meddelar fängelsets talesman att det skett en "disciplinär oangelägenhet vid 05:50" men att fångarna kunde återgå till sina celler i vanlig ordning vid 02:00, utan att vare sig fängelsepersonal eller fångar skadats.
Det som skett följer upp ett heldagsupplopp i oktober där skadegörelse för tusentals pund åsamkades utbildningsavedelningen.
Bränn kåkarna och varje LVU-anstalt! Fire to the Prisons!

The Stimulator


Chile stöttar Palestina men förtrycker Påskön

Den 29 december gick 200 beväpnade snutar in och skingrade våldsamt Rapanuis parlament från sitt högkvarter i centrala Hanga Roa, Rapa Nui (Mer känt som Påskön.)


Dussintals rapanuiter blev misshandlade, bland dem många barn och kvinnor. Antalet arresterade uppgår till över två dussin. Snuten ska även ha kallat kvinnorna "Jävla indianhoror" medan misshandeln pågick.
Aktionen var ett ensidigt beslut från den regionale intendenten Raul Celis (på bilden) 
och den genomfördes av polisbefälet Oscar Salazar.
Många av de som blev bortförda från Tuki och Hito-klanerna försökte skydda presidenten för Rapa Nuis parlament, Leviante Araki.
För att kontakta de drabbade och deras anhöriga:
Lola Tuki 011 569 62144264
Santi Hitorangi 845 596 5402
_______________________________________________________________________________________________
Den 31 december vräktes Rapanuitiska ockupanter som ockuperat ett av sina traditionella "rucas-hus". Nio ockupanter arresterades med polisbefäl Oscar Salazars kommentar att de "olagligen ockuperade platsen". Så många som 70 Rapanuitiska demonstranter har deltagit i ockupationen sedan den påbörjades i mars. Ockupationen har varit ett försök att hävda rätten till sina förfäders land och återta rätten till sina traditioner. Något som Chile äcklas av och gör allt för att förhindra.
Krossa Chile-staten! Soldiaritet med alla Rapanuiter! Soldiaritet med fängslade kamrater såväl på Rapa Nui som på fastlandet!
DVM

Schweiz ambassad attackerad i Lissabon

Den 22 december attackerades Schweiz ambassad i Lissabon med färgbomber, graffiti och skadegörelse. På väggarna lämnades meddelandet: "Solidaritet med alla anarkistiska fångar! Frihet för Billy, Costa, Marco och Silvia! Frihet för alla!"
Nu har den gröna faran även nått till Portugal och den fortsätter sprida sig!
Grön Anarki och Kompromisslös Kamp!
DVM

FLT/FLA förstör mördarmaskiner

Den 8 december beväpnade vi oss med tidsinställde brandbomber; vi förberedde oss på att attackera de som förstör ekosystemen och skapar civilisation.
Målet: Ett antal jordförstörande maskiner i närheten av ett motorvägsbygge, Nextlalpan, Mexiko, där de snart skulle användas av de som slavar under Arbetet i ett infrastrukturprojekt.
Maskinerna ägdes av Carso Construction company (som i sin tur ägs av den miserable Carlos Slim); en stor strålkastare lyste upp maskinerna för att ingen skulle kunna närma sig dem. Trots det kom vi nära.
På natten tog vi oss över staketet som skiljde motorvägen från gångvägen. Vi smet in under maskinerna för att ingen skulle se oss och placerade de tidsinställda bomberna på:
1. På en ångvälts pedaler för att elden skulle ta kablarna innan den nådde motorn.
2. På kabalarna till en stor maskin som flyttar jord och täcker den med asfalt.
3. På en annan ångvälts motor.
4. På en väghyvels motor.
Bomberna detonerade som de skulle medan vi var på ett ansenligt avstånd - flyende från platsen. De gröna älvornas lågor som slukade de jordförstörande maskinerna sågs på långt håll.
Denna aktion dedikeras de Djur och Jordbefriarsoldater som sitter fängslade i systemets fängelser länk
Elden som slukade maskinerna representerar dem!
Mod!
Frente de Liberacion Animal
Frente de Liberacion de la Tierra
Den 8 december beväpnade vi oss med tidsinställde brandbomber; vi förberedde oss på att attackera de som förstör ekosystemen och skapar civilisation.
Målet: Ett antal jordförstörande maskiner i närheten av ett motorvägsbygge, Nextlalpan, Mexiko, där de snart skulle användas av de som slavar under Arbetet i ett infrastrukturprojekt.
Maskinerna ägdes av Carso Construction company (som i sin tur ägs av den miserable Carlos Slim); en stor strålkastare lyste upp maskinerna för att ingen skulle kunna närma sig dem. Trots det kom vi nära.
På natten tog vi oss över staketet som skiljde motorvägen från gångvägen. Vi smet in under maskinerna för att ingen skulle se oss och placerade de tidsinställda bomberna på:
1. På en ångvälts pedaler för att elden skulle ta kablarna innan den nådde motorn.
2. På kabalarna till en stor maskin som flyttar jord och täcker den med asfalt.
3. På en annan ångvälts motor.
4. På en väghyvels motor.
Bomberna detonerade som de skulle medan vi var på ett ansenligt avstånd - flyende från platsen. De gröna älvornas lågor som slukade de jordförstörande maskinerna sågs på långt håll.
Denna aktion dedikeras de Djur och Jordbefriarsoldater som sitter fängslade i systemets fängelser.
Elden som slukade maskinerna representerar dem!
Mod!
Frente de Liberacion Animal
Frente de Liberacion de la Tierra

FLT Mexiko tar på sig bankattentat

Frente de Liberacion de la Tierra tar på sig bombattentatet mot BBVA Bancomer Bank i Tultitlan, Mexiko, som ägde rum den 7 december 2010. Attentatet var en varning till auktoriteterna och de som tjänar pengar på att förstöra jorden. " Tro inte att vi handlar enbart för att motsätta oss klimattoppmötet i Cancun. Vi har mer sprängämnen, fler tidsfördröjande material och vapen som vi inte drar oss för att använda, för att skaka om den påtvingade sociala freden och ge oss själva ett gott skratt åt er!

Frihet för de anarkistiska fångarna i Chile, Grekland, Italien, Schweiz och Mexiko!"

Ring Klocka Ring

Ring Klocka Ring

 

Det är nyårsafton för de flesta. Supa. På krogen eller hemma. Fyrverkerier som betyder något. De måste vara där och symbolisera vår längtan efter det nya årets alla förväntningar. Hoppet om att allt som de senaste åren gått åt helvete nu ska ta en plötslig vändning och bli bra igen. Efter bakfyllan imorgon börjar det roliga och livet sätter fart igen. Träden kastar sina grenar i en bortglömd storm utanför de isolerade fönstren. Tekniska problem under nyårstalet.

 

Det är nyårsafton för de flesta men inte för alla. För vissa är det ännu en dag då nyckelskramlet från korridoren väcker dem. Frukost. Kanske lediga från jobbigt och benådade friheten att få läsa och skriva brev, träna, spela kort eller ringa till familjen. Tomheten som kommer när de vet att många samlas för att ha det bra, nycklarna vrids om. Kvar blir vreden. Hatet. Saknaden.

I vinterboet sitter en schimpans. Det är tomt på djurparkens oplogade gator. Kala metallväggar. Apatiska syskon.

 

Drömmar om upplopp. Drömmar om brinnande förorter - ur askan blomstrar gemenskap. Drömmar om frihet och fred mellan arter - fred mellan människor - fred mellan människan och jorden.

Vid tolvslaget vaknar de med en smäll. Tusen smällar. De slår sönder brits och klätterträd, bokhylla och foderskål, skrivbord och hängmatta av halm, innan de båda börjar banka på gallret. Fler börjar banka. Fångar skriker. Det hörs ingen skillnad på djurpark och kriminalvårdsanstalt.

Det enda som betyder något är ljuset från frigörelsens fyrverkerier, labbutrustning som färgar himlen i regnbågens alla färgkemikalier, brinnande bilar, ambassadbomber, plitbilar, djurplågarbilar, snutbilar, nybyggda, lyxvillor, kontorskomplex, skid- och jaktanläggningar, vargjägarbilar, politikerbilar, transformatorstationer, master, dammar och grävmaskiner. De bär med sig ljus åt en ljusare framtid för oss alla.

 

Elden brinner redan i ditt hjärta. Låt den sprida sig genom dina händer och ut i tändstickorna, ut i de tidsinställda kretsarna, ut i bultsaxens armar och flyktbilens ratt.

 

De här eldarna betyder något. Det är för de här eldarna vi lever.

 

I Solidaritet med alla fängslade kamrater,

 

låt fängelserna och alla institutioner brinna!

 

I Solidaritet med Moder Jord,

 

låt de som försöker döda henne smaka på hennes vrede!

 

I Solidaritet med alla kämpande kamrater som riskerar sina liv och sin frihet,

 

gör som de och lyssna till ditt hjärtas vrede!

 

I Ryssland, Mexiko, Chile, Spanien, Italien, Grekland, Schweiz, Tyskland, Frankrike, USA, Kanada, Nigeria, Indien, Finland och Brasilien - I SVERIGE –

 

Vi ses i askan av maskinen...


DVM

RSS 2.0