Malaysias gator osäkrade - precis som dess befolkning


Barbastellus ställer till det för vindkraftstöntarna

Fladdermusarten Barbastella Barbastellus, Bredörad fladdermus, satte stopp för byggandet av en vindkraftpark i de gamla snapphanebygderna kring Östra Göinge och Kristianstad.
Båda kommunerna hade redan gett avslag, som såklart överklagades till länsstyrelsen av det profitlystna företaget Eolus Vind. Då Länsstyrelsens tjänstemän var tillräckligt intresserade av just fladdermöss hade de uppskattat att den Bredörade fladdermusen bara finns i form av ett tusental individer i Sverige och är därför utrotningshotade.
Detta är inte första gången fladdermöss sätter P för den gröntvättade äckliga vindkraften, i USA vindkraften tagit kol på så många fladdermusbröder och systrar att "både vetenskapen och kraftbolagen tog detta på allvar." Tillsammans bildade de ett "kooperativ för fladdermusen och vindkraften." Forskning och elproduktion tillsammans för att rädda dessa små uråldriga kamrater. Sedermera visar sig anledning vara att jordbruksindustrin tjänar tre miljarder dollar varje år för att fladdermusen käkar upp skadeinsekterna som annars hade mumsat i sig deras grödor.
Så fuck alla fejk-kooperativ och vindkraftverk, kraftbolag och för den delen stater!
Länge Leve Barbastella Barbastellus!
Sprid dig kamrat!

SKRIV TILL DVM

Skriv till DVM och sprid dina texter, rapportera om aktioner - vare sig du ser något i tidningen, på nätet eller du själv varit ute och härjat - eller om du har annat du vill förmedla till vilda kamrater.

Maila till: [email protected]
PGP

Vi skär hellre av oss våra tungor än låter några säkerhetsrisker förekomma i detta men samtidigt ligger det största ansvaret hos dig som skriver till oss. Tänk på vad du gör och hur du gör det!


Bilhatares signalement lämnat till snuten

"Ytterligare två bilar fick däcken sönderskurna sent i går kväll. Men för första gången har polisen nu fått ett signalement på gärningsmannen.

Relaterat


Strax efter klockan 23 i går kväll såg ett vittne en person som skar sönder ett bildäck på en bil parkerad på Berggatan. 

Hade bomberjacka
Enligt polisen beskriver vittnet gärningsmannen så här:
Cirka 180 centimeter lång, kortklippt hår, men inte snaggat. Hade på sig jeans av baggymodell med röda streck på sidorna samt en svart jacka, liknande bomberjacka.
– Det är första gången vi åtminstone har någon form av signalement, säger Anders Wallin, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Ytterligare en bil drabbade
Flera polispatruller skickades till platsen efter att ha fått larm om däckskärningen, men det enda de fann var ytterligare en bil, denna på Skolgatan som också den fått ett däck sönderskuret.
Polisen hade även hund med på platsen, men däckskäraren hann undan – igen. Polisen hoppas nu på fler vittnesuppgifter för att komma vidare.
– I det här läget är allmänheten vår bästa vän, säger Anders Wallin."

http://na.se/nyheter/orebro/1.1633433-polisens-signalement-pa-dackskararen, efter anonym förmedling till DVM.

Bilhatet fortsätter i Neriket

"Parkerade bilar helt sönderslagna

På Järnvägsgatan i Lindesberg har två bilar utsatts för omfattande skadegörelse.

Relaterat

Inet bara har rutorna slagits sönder, inne i bilarna har man ryckt loss kablar och förstört"

 

http://na.se/nyheter/lindesberg/1.1627350-parkerade-bilar-helt-sonderslagna

 

Efter anonymt tips till DVM


Två kamrater gripna i Chile

Natten den 16 april greps Ivan Silva and Carla Verdugo med en spränganordning och ett klädombyte i sin bil. De fördes till en snutstation dit en av "bomb-fallets" åklagare Christian Toledo senare kom, förmodligen med ett brett leende på läpparna.

Enligt pressen ska de båda ha burit på ryggsäckar med brandsläckare som fyllts med krut, även två butangasbehållare och en stubin.

I media, eller skvallerpressen som all media oftast visar sig vara, rapporterades det även att Carla skulle ha en romantisk relation till Juan Aliste Vega, en av tre kamrater som sitter åtalade för tre bankrån och för att mördat en snut 2007.

Enligt snuten så ville de plantera bomben under den aktuella natten, då det dagen därpå skulle hållas förhör i domstolen med Juan Aliste Vega.

För mer info om "Bomb-fallet" (på engelska):

http://www.indymedia.org.uk/en/2012/03/494218.html

http://325.nostate.net/?p=4319

Ilskan fortsätter att tillta i Bahrain







Inför formel1tävlingen hade ett vida spritt upprop till motstånd spridits för att stoppa tävlingen och att attackera staten. Under dessa protester och aktioner, som var omfattande, ska en 36-årig man ha dödats av säkerhetsstyrkor. Dessvärre ska det största politiska motståndspartiet, al-Wefaq, som är muslimer och ett politiskt parti ha tagit tillfället i akt och arrangerat minnesstund och använt mannens död för att stärka sin position mot den rådande makten.

Om de bara kunde slopa sin smutsiga politik och religion och attackera staten istället, så hade det kanske faktiskt märkts skillnad i det långa loppet. Det vet de som syns på alla bilder och videoklipp, de som inte marscherar med partiets fana i naveln utan med en molotov cocktail i jackfickan.




Bra blaska från Argentina (på spanska)




Abrazando el caos finnes här

Jordens Befrielsefront attackerar i Bristol, UK



Den 11 april genomfördes en aktion som slog ut fem master och deras funktioner, vilket medförde att BBC Radio Bristol och Jack FM slogs ut och låg nere i över 16 timmar. Även om det förnekas av snuten så verkar attentatet även ha drabbat dem och Avon, oklart om det är ett företag, en brandsäkerhetsverksamhet eller en juridisk verksamhet.

Attentatet genomfördes med enkla medel: Däck som fylldes med trasor, dränktes i teknisk sprit (T-sprit) och fästes sedan vid kablarna vid mastens botten. Sen var det bara att tända på.

Detta genomfördes för att skapa ett störningsmoment i vardagens norminativa plågor, störa det massmediala och det informationsteknologiska spektaklet samt blygsamt påvisa det enkla sättet att genomföra en effektiv aktion.

Vi behöver inte ha en lång utläggning, som i den ursprungliga kommunikén, om varför civilisationen är dålig och denna aktionen ändå var helt okej. Solidaritetshälsningarna besparas ni också.


Bilhatande vandalisering i Örebro

DVM fick anonymt tipsat till sig om följande:

http://na.se/krim/1.1611465-20-tal-bilar-vandaliserade


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/70-dack-skars-sonder_6981961.svd

http://na.se/nyheter/1.1609615-pasksmall-drabbade-bilagare-pa-norr


UpprorsBladets publika nyckel

Då det efterfrågats på bland annat socialism.nu och från andra håll tar vi oss nu friheten, med godkännande, att sprida UpprorsBladets publika pgp-nyckel.
upprorsbladet (at) riseup (dot) net
Nyckeln återfinns här.

Teknologin dödar oss av John Zerzan

Teknologin dödar oss


 


NY Daily News 2012-03-31


När vi förlitar oss på den digitala världen gör vi det på bekostnad av den materiella.


Varje gång Apple släpper en ny iPhone eller iPad, verkar världen bli helt tokig. Vad är egentligen grejen? Varför har smartphones och läsplattor blivit så viktiga?


Andrew Keen på CNN, som rapporterade från Mobile World Congress i slutet av februari, hänvisade till ”vårt ökande beroende av våra mobiltelefoner” i verket ”Hur våra mobiltelefoner blev Frankensteins monster”.


SecureEnvoy, ett brittiskt mobilsäkerhetsföretag, rapporterar ett utbrett tillstånd kallat ”nomophobia” (no-mobile-phobia), eller rädslan för att förlora sin mobiltelefon. Två tredjedelar av de tillfrågade i SecureEnvoys undersökning kände stark rädsla för att förlora sin mobiltelefon – en ökning jämfört med de 53% som uppgav detta för fyra år sedan – bland symptomen kan man notera darrningar, svettningar och illamående.


Denna märkliga utveckling är ny på vissa sätt, men också inte helt nya. Tillsammans med den allt ökande takten och de pådyvlade fördelarna den nya teknologin, så börjar tvivlet växa. Apparater som iPhones förkroppsligar påståendet att högteknologin stärker och sammanför oss. Men har vi någonsin varit mer maktlösa och isolerade?


Maktlösa så till den grad att vi hamnat i djup cynism och helt har tappat känslan för ansvar eller skyldighet. Isolerade i ett samhälle där vi har allt färre vänner och besöker dem alltmer sällan, enligt sociologerna. Andelen som uppger inte ha några vänner alls har tredubblats sedan mitten av 80-talet.


Isolerade och rotlösa i vad som mer och mer blir en teknokultur, bevittnar vi hur de sociala banden nöts ner och solidariteten vittrar sönder. Det kan dock inte sägas att teknologin är den enda faktorn, även om det inte är någon slump att dess framväxt till dess särställning i samhället faller samman med människors ökande känsla av överväldigande och sönderslagning.


Jag skulle vilja gå så långt som att peka ut de nu kroniska våldsamma skottlossningarna som ett fenomen kopplat till teknofierandet av våra liv. När folk lättare identifierar sig med sina apparater än med sina samhällen, så kan vad som helst hända. Direkt koppling mellan ingenstans till ingenstans är ingen lösning på vårt nödläge.


Skottlossningarna – på skolor, på arbetsplatser, på galleriorna – kvarstår medvetet outredda och därför mystiska. Det förekommer ingen diskussion om vad denna trend säger om vårt samhälle. Under tiden blir det bara värre: I den sista fasen kommer Pappa (eller Mamma) slakta hela familjen.


När verkligheten försvinner bakom en skärm och den direkta upplevelsen bleknar, når upplevelsen via teknologin nya höjder, medan samhället, gemenskapen, också försvagas. Virtual reality, hört talas om det? Det är sorgligt men sant att det knappt finns något samhälle kvar att tala om; det är därför som politiker och exploatörer använder begreppet allt oftare. Samhälle idag är varken något varaktigt eller direktupplevt. Kan den digitala världen verkligen kallas hem?


Så mycket av livet idag betraktas genom teknologiska termer, som ett tekniskt problem som ska lösas. Vad hände med våra naturliga kopplingar till jorden och varandra, till våra instinkter som människor? Det här hände inte över en natt. 1968 sade datapionjären J.C.R. Licklider, ”I framtiden kommer vi att kunna kommunicera mer effektivt via maskiner än ansikte mot ansikte”. Den avförtrollade teknosfären har uppnått detta faktum genom att gradvis bryta ner kommunikation ansikte mot ansikte. Till vilket pris? Om vi bortser från den inbyggda övervakningsfunktionen i mobiltelefoner och den ökade risken för hjärntumör, har vi det faktum att de – liksom resten av den tekniska ensambeln bygger de på ett systematiska förstörandet av naturen. Vad kostar det oss människor och kan där finnas alternativ till fixeringen på sådana ”underbara” ting?


Det individuella och sociala utanförskapet är förbundet med massamhällets natur. Hur hälsosam är massproduktion, masskultur, masskonsumtion? För ett tag sedan drog W.H. Auden slutsatsen att ”situationen idag omsluter oss som ett förbluffande dåd”. Men är bara förbluffande i det att vi fortsätter att acceptera vår tids förutsättningar som på förhand givna – inte öppna för diskussion, för problematisering eller politicering.


En massiv tekno-utanförskapet sträcker sig in i familjen med. Ingen plats är undantagen. Och detta äger rum i en tid av en alltmer utbredd miljökatastrof, ett sammanhang som inte kan skiljas från teknologins frammarsch. Sedan år 1800 har den globala uppvärmningen följt den ökande globala industrialiseringen. De moderna systemen av teknologi – i motsats till verktyg – skulle inte kunna existera utan industri.


iPhones och resten är en del av allt detta. En lösning kräver ett ifrågasättande av alla delar i helheten. Tekno-framtiden är ingen framtid.


Från Fimbulvinter

Europol samlar till konferens mot "Euro-anarkisterna"

Den 25 april kommer det att hållas en konferens, förmodligen i Haag där Europol har sitt högsäte men den slutgiltiga platsen är ännu okänd, mot det under sista decenniet stiftade begreppet "Euro-anarkister."
Fokusen eller kanske snarare anledningen till mötet kommer att vara/är FAI/IRF (Informella Anarkistfederationen/Internationella Revolutionära Fronten), DBF/JBF (Djurens/Jordens Befrielsefront), NoBorder-nätverk och läger och sist men förmodligen störst Val Suse-dalens NO TAV-motstånd.
Påmanade av Italien men även andra länder som stör sig på de jobbiga anarkisterna, så lobbar olika nationella snut/juridiska instanser för att kriminalisera bl.a. NO TAV-motståndet, för att terroriststämpla fler och fler anarkistiska initiativ och att utöka det polisära samarbetet över gränserna mot de gränshatande anarkisterna.
En artikel finns skriven om mötet och allt runt omkring (allt från det senaste decenniets säkerhetspolitik och kriminalisering av vårt motstånd till snitchinfiltratören Stones förehavanden i Tyskland. ) på tyska. Med medioker tyska och lathet som förevändning väljer vi att inte översätta texten.
Texten med länkar till andra informativa sidor: http://www.heise.de/tp/artikel/36/36629/1.html

Kamrat skjuten av snuten i Chile

Viva la Anarquia, rapporterade häromdagen om hur en kamrat satt på ett internet-café i Viña del Mar och uppdaterade hemsidan Solidaridad Anarquista och när han sedan lämnade internetcafét påstås han ha tagit en äldre kvinnas plånbok. Polis tillkallades men med sin typiska kännetecken, "att inte anstränga sig i onödan," avslutade de löpjakten efter 15 sekunder, tog upp sitt tjänstevapen och sköt vår kamrat i bröstet på 9 meters håll. Kulan gick in i bröstet och ut genom ryggen. En förbipasserande skyndade till vår kamrats hjälp och gav honom första hjälpen och hindrade samtidigt snuten fråna att närma sig, hindrade dem från att manipulera brottsplatsen eller fortsätta sin attack mot kamraten.
Kamraten fördes senare till sjukus och vårdas nu där.

VIKTIGT! Repression i Italien

En ny våg av repression mot våra kamrater har svept över Italien.

Den 29:e mars genomfördes husrannsakan i Pisa, Chieti, Brescia, Genua, Catania, Ravenna och andra städer. Vad vi vet nu så kidnappades två av våra kamrater och fördes till ROS-barrackerna, dvs "specialpolisens" tillhåll för att bli förhörd av åklagare. Kamraterna svarade "inga kommentarer" och släpptes efter 22 timmars fångenskap.

Åtalen som följde var: 270bis och 280, den senare betecknar "en kriminell organisation av samhällsomstörtande natur." Carabineri (italienska snutar) från staden Perugias ROS, Roms "ANTI-SAMHÄLLSOMSTÖRTANDE" enhet och Roms enhet för TEKNISK UTREDNING deltog samtliga i operationen.
Förutom det vanliga IT- och pappersmaterialet, beslagtogs även följande av snutarna: klädnypor, glödlampor, tänger, skruvar, spik, bultar, elkablar, "pins"(pin-diod eller pinmärken?), batterier, masker, skyddglasögon, allmäna kemiböcker och böcker om organisk kemi.

Som vanligt lade snuten störst fokus på brev till fängslade kamrater, speciellt brev till Gabriel Pombo da Silva, Marco Camenish och de fängslade Conspiracy Cells of Fire.

I och med IT-utredningen kopierades allt innehåll på Culmines mail culmine(a)distruzione(dot)org av snuten och blev/blir grundligt genomgången. Framöver kommer det att spridas mer information om just detta på italienska och spanska.

I nuläget uttrycker vi vår villkorslösa solidaritet med de fyra kamrater som denna offensiv riktades mot och vi fortsätter ropa:

Viva l'Anarchia

Död till Staten, dess medbrottslingar, beskyddare och falska motståndare!

Rebelliska hälsningar

Culmine 30 mars 2012

De som har varit i kontakt med Culmine via sin mail uppmanas att helst byta mailkonto och göra sig av med det gamla, eller i vart fall att byta lösenord.

RSS 2.0