Hård repression mot kamrater i NO TAV-motståndet, Italien

Den 26:e januari genomförde den italienska snuten en massiv instas mot vänner, kamrater och andra i NO TAV-motståndet runtom i Italien.
Det har varit oklart hur många som arresterats och hur många som sitter häktade, i husarrest, utsatts för husrannsakan eller utsatts för någon annan form av repression.
Kamraterna som befinner sig på fri fot mobiliserar nu och har mobiliserat stöddemonstrationer och solidaritetsaktioner.
För mer information: NOTAV.INFO(på italienska) ANGRYNEWS TAKETHESQUARE
För en lista på de som rapporterats som kidnappade av staten och adresser till dem: Informa-Azione (på italienska)
Solidaritet med de fängslade kamraterna!
Skriv till dem eller kontakta de angivna kontaktuppgifterna för att höra vad du kan göra.

14 bilar brända i Fleury under en helg

Sammanlagt 14 bilar brändes under andra helgen i januari i Fleury-Merogis utanför Paris, Frankrike.
"Fleury" är som en liten fängelsestad i staden och är en del av Paris-distriktet Aunette. Fängelset Fleury-Merogis, med samma namn som området det ligger i, är Europas största med ca 3800 fångar, både kvinnor och män. Många som bor i området är anställda vid fängelset.
Eld till fängelserna!

Fängelseverkstad i Fleury-Merogis, Frankrike, nedbränd

02/01/2012
Enligt Essones brandmän startade branden runt 9 på morgonen och släcktes runt 11:30. Branden uppges ha förstört verkstäderna i D5-byggnaden i fängelset.  Runt 150 fångar som arbetade med bijouterier utrymdes. En fånge och en plit slogs ut av rökutvecklingen och fördes till sjukus.
Orsaken till branden förblev okänd fram till:
18/01/2012
Enligt en teknisk analys verkar incidentens orsak har varit av brottslig natur. Spår av brandfarliga produkter återfanns på platsen. För närvarande har dock inte utredarna några misstänkta gärningsmän. Skadan på fängelset uppskattas till 400 000 euro.

Krim-TV om djurbefrielseaktiviteter i Örebro

Nerikes Allehandas alldeles egna Krim-TV om det senaste årets djurbefrielse-aktiviteter i Örebro-området här

Marco, Silvia och Billy hungerstrejkar mot WEF

Schweiz.
Texten är från ett flygblad som delats ut under demonstrationen mot
World Economic Forum i Bern (Schweiz) den 21 januari 2012.
Vi håller på att översätta Marcos, Silvias och Billys kommunikéer om
strejken. De kommer snart att finnas tillgängliga.
"De tre grönanarkistiska fångarna i schweiziskt fängelse har beslutat att
delta i veckan av mobilisering mot World Economic Forum, som
kommer att hållas i Schweiz under dessa dagar. Marco och Silvia inledde sina
hungerstrejker på 10 dagar, mellan den 20 till 30 januari 2012. Billy
avstår från fängelsematen och vägrar att arbeta (arbete är obligatoriskt
i schweiziska fängelser), mot WEF men också som ett svar på förhållandena i deras fängelser, närmare bestämt för befrielsen av Marco Camenisch i maj 2012 och mot förekomsten av avskiljande glas i besöksrummen när vänner hälsar på.
Marco Camenisch fängslades i Schweiz 1991 och har alltid
varit aktiv i den grönanarkistiska kampen; ​​Silvia och Billy
arresterades, tillsammans med Costa, i april 2010 i Zürich för att ha förberett en
attack med sprängämnen mot IBM:s nybyggda nanotekniska forskningcentrum.
Vi är inte förvånade över att WEF i år har satt upp nanoteknologi bland diskussionsämnena,
eftersom, som med alla tekniska system och ännu mer den nya tekniken (Nanoteknik, bioteknik och cybernetik), är de inte neutrala utan i händerna på de som hanterar ekonomi, och vidare
verktyg i händerna på dem som innehar makten.
Medan statens och företagens chefer träffar varandra för att införa den nya världsekonomiska utvecklingen, i labben sitter experter och forskare och försöker att skapa nya medel för att öka den sociala kontrollen, stärka soldater, försöker göra våra liv ännu mer konstgjorda och
automatiserade, till den punkt att de manipulera det levande. Manipulationer som
framkallar förödande och oåterkalleliga konsekvenser för jordens balans
och på människor och icke-mänskliga djur.
Vi kommer alltid att kämpa mot dem som omvandlar jorden till plast och betong, varor och teknik, industri och kontor: en värld utan liv.
Mot staten och kapitalet, som med sin dominerande och exploaterande logik vill göra människor till slavar, djurentill produkter, och planeten till en oändlig källa av saker att håva in.
WEF-evenemanget kan inte annat än öka vår ilska och vilja att fortsätta kämpa, i och utanför fängelser.
Solidaritet med de fångar som hungerstrejkar!
Solidaritet med Marco, Silvia, Billy och Costa.
Översatt till engelska av ELP, till svenska av DVM.
Schweiz.
Denna text är från ett flygblad som delats ut under demonstrationen mot
World Economic Forum i Bern (Schweiz) den 21 januari 2012.
Vi håller på att översätta Marcos, Silvias och Billys kommunikéer om
strejken. De kommer snart att finnas tillgängliga.
"De tre grönanarkistiska fångarna i schweiziskt fängelse har beslutat att delta i veckan av mobilisering mot World Economic Forum, som kommer att hållas i Schweiz under dessa dagar. Marco och Silvia inledde sina
hungerstrejker på 10 dagar, mellan den 20 till 30 januari 2012. Billy avstår från fängelsematen och vägrar att arbeta (arbete är obligatoriskt i schweiziska fängelser), mot WEF men också som ett svar på förhållandena i deras fängelser, närmare bestämt för befrielsen av Marco Camenisch i maj 2012 och mot förekomsten av avskiljande glas i besöksrummen när vänner hälsar på.
Marco Camenisch fängslades i Schweiz 1991 och har alltid varit aktiv i den grönanarkistiska kampen; ​​Silvia och Billy arresterades, tillsammans med Costa, i april 2010 i Zürich för att ha förberett en attack med sprängämnen mot IBM:s nybyggda nanotekniska forskningcentrum.
Vi är inte förvånade över att WEF i år har satt upp nanoteknologi bland diskussionsämnena, eftersom, som med alla tekniska system och ännu mer den nya tekniken (Nanoteknik, bioteknik och cybernetik), är de inte neutrala utan i händerna på de som hanterar ekonomi, och vidare verktyg i händerna på dem som innehar makten.
Medan statens och företagens chefer träffar varandra för att införa den nya världsekonomiska utvecklingen, i labben sitter experter och forskare och försöker att skapa nya medel för att öka den sociala kontrollen, stärka soldater, försöker göra våra liv ännu mer konstgjorda och automatiserade, till den punkt att de manipulera det levande. Manipulationer som framkallar förödande och oåterkalleliga konsekvenser för jordens balans
och på människor och icke-mänskliga djur.
Vi kommer alltid att kämpa mot dem som omvandlar jorden till plast och betong, varor och teknik, industri och kontor: en värld utan liv.
Mot staten och kapitalet, som med sin dominerande och exploaterande logik vill göra människor till slavar, djurentill produkter, och planeten till en oändlig källa av saker att håva in.
WEF-evenemanget kan inte annat än öka vår ilska och vilja att fortsätta kämpa, i och utanför fängelser.
Solidaritet med de fångar som hungerstrejkar!
Solidaritet med Marco, Silvia, Billy och Costa."
Översatt till engelska av ELP, till svenska av DVM.

Silvia Flyttad

Den fängslade kamraten Silvia Guerini, i fängelse för sin delaktighet i den planerade attacken mot IBM:s nanoteknologiska laboratorium utanför Zürich, flyttades tidigt i januari till en ny anstalt. För att skriva till henne:
Silvia Guerini
Postfach 45
3324 Hindelbank
Switzerland

Kidsen härjar för en annan verklighet

Från GöteborgsPosten:

"Ungdomsgäng angrep bussar

Ett tiotal ungdomar kastade brinnande vätska på två bussar i Lindome centrum på tisdag kväll.

Relaterat

Flera bussar har utsatts för skadegörelse i Lindome centrum.

 

- Det var kaotiskt och stressat. Det kan man förstå när passagerare ombord på en buss blir attackerade av ett tiotal personer, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.

Det var klockan 20.12 som polisen fick larm om att ett tiotal ungdomar kastat brinnande vätska på två bussar som befunnit sig vid Almåsgången i Lindome centrum.

 

- Vi vet inte vad det var för vätska, eller om bussarna fick materiella skador. Det återstår att se, säger Stefan Gustafsson.

 

Ungdomsgänget var inte maskerat vid tillfället men enligt polisen bar många av dem luvtröjor med luvan uppdragen för att dölja ansiktet. Ingen har ännu gripits.

Enligt bussledningscentralen skall ungdomarna även ha försökt att tända eld på bussens däck. Men bussarna lyckades köra vidare och inga personskador har rapporterats.

 

All busstrafik till platsen stoppades.

- Bussbolaget vill inte riskera att det händer igen, uppger polisen."

 Attacker som denna sker i en verklighet som gör allt för att bibehålla sitt grepp om sina invånare. Det är en verklighet utan acceptans för andra verkligheter och när andra verkligheter tränger sig på - som de tio kidsens verkligheter - slår det hårt tillbaka mot dem.Ett område blir stämplat och stämpeln sprids som en löpeld genom den dominerande verkligheten. Folk blir skrämda och undviker eller lämnar området. Kidsen sopas undan i den mörka bakgrunden, där alla som inte står ut med den moderna verkligheten hamnar. Livet blir inte bättre. Det blir förmodligen inte sämre heller, så länge de inte vill lyssna på den rådande verkligheten, internalisera dess standard och hata sig själv för att inte leva upp till den.Snabbt undansopat, stämpeln fixad och några patrullbilar extra, så återgår den dominerade verkligheten till sin hetsiga framfart. De traumatiserade busspassagerarna ges passande verktyg att hantera händelsen med; främlingsfientlighet, förakt och starkare rädsla för de egendomslösa, unga och fattiga, vilket i sin tur skapar en större lojalitet gentemot och trygghet i systemet. Skapar associationer till filmer där ett avbrott i verklighetsproduktionen snabbt åtgärdas av "städ-team" eller "bug-programvara" och plötsligt är det som att ingenting har hänt.Saken är den att det händer hela tiden och det händer överallt. Det är inte politiskt. Det är inte ekonomiskt. Det är en kamp för att frigöra sig från en verklighet som hindrar en själv från att leva efter sina drömmar och de önskningar som finns i ens hjärta. Att bryta sig loss från fängelserna i våra huvuden och följa våra hjärtan...Det betyder inte att bussattacken var något fantastiskt. Den bär dock fröet till något fantastiskt i sig.DVM

Attacker som denna sker i en verklighet som gör allt för att bibehålla sitt grepp om sina invånare. Det är en verklighet utan acceptans för andra verkligheter och när andra verkligheter tränger sig på - som de tio kidsens verkligheter - slår det hårt tillbaka mot dem.
Ett område blir stämplat och stämpeln sprids som en löpeld genom den dominerande verkligheten. Folk blir skrämda och undviker eller lämnar området. Kidsen sopas undan i den mörka bakgrunden, där alla som inte står ut med den moderna verkligheten hamnar. Livet blir inte bättre. Det blir förmodligen inte sämre heller, så länge de inte vill lyssna på den rådande verkligheten, internalisera dess standard och hata sig själv för att inte leva upp till den.
Snabbt undansopat, stämpeln fixad och några patrullbilar extra, så återgår den dominerade verkligheten till sin hetsiga framfart. De traumatiserade busspassagerarna ges passande verktyg att hantera händelsen med; främlingsfientlighet, förakt och starkare rädsla för de egendomslösa, unga och fattiga, vilket i sin tur skapar en större lojalitet gentemot och trygghet i systemet. Skapar associationer till filmer där ett avbrott i verklighetsproduktionen snabbt åtgärdas av "städ-team" eller "bug-programvara" och plötsligt är det som att ingenting har hänt.
Saken är den att det händer hela tiden och det händer överallt. Det är inte politiskt. Det är inte ekonomiskt. Det är en kamp för att frigöra sig från en verklighet som hindrar en själv från att leva efter sina drömmar och de önskningar som finns i ens hjärta. Att bryta sig loss från fängelserna i våra huvuden och följa våra hjärtan...
Det betyder inte att bussattacken var något fantastiskt. Den bär dock fröet till något fantastiskt i sig.
DVM


How to join Anonymous


Husby Träff ockuperat av Husby:s invånare

HUSBY KRÄVER RESPEKT
Upprop för ockupation av Husby träff

Under många år, men framförallt sedan Alliansens valseger 2006, har vi sett hur stora och viktiga delar av vår gemensamma samhällsservice har försvunnit. På många orter runtom Sverige är reaktionerna starka, men makthavarnas bestämdhet att sälja ut eller helt lägga ner vår välfärd har visat sig vara orubblig. Under hösten 2011 har de privata servicebolagens skandaler avlöst varandra, med Caremas extrema vanskötsel på sina äldreboenden som det mest uppmärksammade exemplet i media.

I Husby och Järva har denna utveckling varit oerhört tydlig. Bara under de senaste åren har vi förlorat skolor, vårdcentraler, postkontor, förvaltningshus, försäkringskassan m.m. Senast i mars 2011 hölls en stor folklig protestmanifestation mot nedläggningen av vårdcentralen och postkontoret som gick under namnet ”Vredens dag – från Tahrir till Husby”.

Nu har vi fått besked om att Husby träff, den offentliga mötesplats som varit en viktig mötesplats för kulturella och sociala aktiviteter, ska flyttas till de betydligt sämre lokalerna i gamla Husby krog. Driften av vårt medborgarhus lades för (ett antal år sedan) ut på Röda Korset av Stockholms kommun. När Röda Korsets budget inte längre tillåter verksamheten så vägrar Stockholms stad ta ansvar för verksamheten – och struntar i befolkningens rätt till ett levande medborgarhus.

Vi ockuperar nu Husby träff som protest mot alla dessa försämringar. Vi i Husby och Järva har fått nog av att politiker ständigt fattar beslut som går emot den samlade lokala opinionen utan att tillåta någon som helst insyn och deltagande. De närmsta dagarna vill vi visa politikerna hur viktigt Husby träff är genom att driva en folklig mötesplats med sociala, kulturella och politiska aktiviteter.

Genom detta upprop uppmanar vi Husbys, Järvas och Stockholms befolkning att solidarisera med vår kamp. All form av stöd välkomnas.

/ Husby kräver respekt

 

Självorganisering och lokalorganisering, i betong såväl som i glesbygd, är grunden för ett maktåtertagande och ett effektivt motstånd. Att ta tillbaka sitt liv eller delar av det från de som betraktar en endast som en produkt, ett kugghjul i samhällsmaskinen, tillsammans med andra är en av alla vägar till frihet. Alla vägar till frihet - frihet från förtryck och förnedring, skuld och straff - är fantastiska vägar!

 

All solidaritet från Det Vilda Motståndet


Video från Jordens BefrielsefrontVideo som mottogs av Örebros Djurens Befrielsfronts/Animal Liberation Fronts Presskontor i samband med en aktion häromdagen.
Ladda ner

Antifascistiskt meddelande från John Viktor Padellaro

"Angående anklagelserna om att jag är nazist/fascist/nationalist vill
jag tydligt säga att DET ÄR HISTORIA!

Jag har hoppat av den skiten. Jag tar helt avstånd från allt vad
förtryck heter. Jag har insett att det inte går att bekämpa ett förtryck
samtidigt som man är en del av ett annat. Jag har aldrig varit med i
någon naziorganisation, det förtryckande eller främlingsfientliga jag
skrivit på internet tidigare tar jag helt avstånd från. Jag hoppas att
människor kan inse att alla kan ändra sig även om man skrivit sjuka
saker. Jag skall se till att bloggen tas bort samt mitt konto från den
vidriga sidan Nordisk. Jag skall även på alla sätt jag kan öppet visa
mitt avståndstagande mot fascism och all annan virdig
förtryckaridiologi. Jag skall se till att Nazisterna ser och förstår
det! Allt förtryck måste krossas.Slutligen vill jag säga att jag ställer mig helt emot såväl rasism,
nationalism, sexism, homofobi som speciesism och alla andra förtryck.
Dessutom tycker jag att hela konceptet med nationalstater är sjukt,
likaså att människor helt känslokallt av korrupta maktgalna politiker
skickas iväg till ovisshet och tortyr eller ensamhet. Alla varelser
skall få bo var de vill !

Jag ser mig som total anarkist och tänker kämpa för en värld totalt
fritt från förtryck, tills jag dör!FUCK KAPITALISM!

/Viktor Padellaro"

Viktor Padellaro har nu dömts till 3 år och 6 månader i fängelse. Adressen till honom är:Häktet Göteborg

Viktor Padellaro ( 11/117-4 )

Ullevigatan 11

Box 216

401 23 GöteborgDet har nu varit mycket diskussioner kring Viktor Padellaros förflutna(?) i fascistiska kretsar och värderingar. Han har nu uttryckt sitt ställningstagande i detta brev och var och en får behandla den information hur de vill.

DVM tycker att hela situationen varit förvirrande, svår och någonstans måste framtida situationer som denna förhindras. Vi har svårt att känna fullt förtroende för Viktor Padellaro men samtidigt vill vi inte att någon ska lida av förtal.

Vi uppmanar alla till att diskutera detta och jobba på att förhindra framtida missförstånd.Grävmaskin slaktad

Rapporterat till Örebro ALF/DBF Presskontor:

Vi slaktade precis en dödsmaskin i Örebros skogsområden. Du borde också göra så om du överhuvud taget bryr dig om jordens varelser omkring dig och hela vårt hem, planeten jorden.

Mot den verklige EKOFASCISMEN: fascismen som attackerar allt vilt och mot alla andra former av förtryck. ÅT HELVETE MED ALLA NATIONALSTATER, ÅT HELVETE MED PATRIOTISM! Älska denna planets liv istället!
GÅ UT!!!

JORDENS BEFRIELSEFRONT

Se bilder


Video som Örebros ALF Presskontor mottagit.

Sju rutor krossade hos Myrorna i Örebro

Se bilder
Djurens befrielsefront säger: "De säljer fortfarande päls. Men inte länge till..."

Tendens inom Kriminalvården

Forskaren Per Åke Nylander vid Örebro Universitet har i sin doktoravhandling följt Kriminalvårdens utveckling och kommit fram till att Kriminalvårdens fokus är splittrad. Han menar bland annat att:

"– Man kan tala om olika subkulturer, där olika tanke- och handlingsmönster formas. Det är en stor skillnad i hur vårdarna bemöter de intagna och hur de förstår sin yrkesroll och dess krav. Kriminalvårdarens yrkesroll formas av dilemmat att kunna hantera säkerhet och rehabilitering samtidigt."


samt att:


"– Det är viktigt att kriminalvårdarna får en förståelse för båda aspekterna och för varandra för att inte motsättningarna ska bli för stora."Det råder inte några tvivel om plitarnas lojalitet - till samhällsnormen, staten och ett hierarkiskt samhälle - men att se potentiella motsättningar mellan dem - mellan de som vill göra lydiga samhällsslavar av fångarna och de som vill misshandla dem - är en väldigt uppskattad utveckling.

Kriminalvårdens nye Generaldirektör: Nils Öberg

Äntligen har kriminalvården tillsatt en långsiktigare generaldirektör. Denna gång är det den statvetaren Nils Öberg. På Kriminalvårdens hemsida kan vi läsa följande:
"Nils Öberg, 51 år, har tidigare varit chef för Polisenheten i Justitiedepartementet samt departementsråd vid samma departements EU-enhet. Han har också arbetat vid Europeiska kommissionen och vid Säkerhetspolisen."

Han tog sin plats i Norrköping i slutet av december och vad som kommer att bli dennes kännetecken i Statens tortyrkammare återstår bara att se.


(Här ser vi honom tillsammans med sina föregångare i bakgrunden)Svart Verkstad i Solsidan


Intensivt i Kongos fängelser

I september 2011 flydde närmare 1000 fångar från ett fängelse i östra Katanga, östra(Demokratiska Republiken) Kongo. Det hela började med ett fritagningsförsök av en dödsdömd ledare för Mai Mai-millisen, då maskerade beväpnade män stormade fängelset och attackera snutar och militär. Olika uppgifter från lögnaktiga myndigheter och organ, från Kongo och internationellt, pekar på olika händelseförlopp, antal förrymda fångar och antal döda. Snuten hävdade vid tillfället för en BBC-intervju med en myndighetsman i september att 152 av 967 fångar gripits och återförts till fängelset.

På nyårsdagen 2012 genomfördes ett rymningsförsök med ett olyckligt slut. En handgranat skulle ha osäkrats och detonerat utan att ha kastats, vilket ledde till att påstådda 9 fångar dog och 50 fångar skadades. Högsta hönset hos snuten i provinsen hävdar att "den civile (fången)" inte kunde hantera granaten och därför exploderade den i fånghopen. Vi får utgå ifrån att granaten kastats av en fångvaktare som försökte hindra ett rymningsförsök eller potentiellt upplopp. Granatexplosionen skulle, enligt lokala vittnen, även ha följts av skottlossning. Denna händelse och den som skett i september ledde till en ökad närvaro av militär och snut i fängelset .

Även om det är komplicerat med de sociala konflikter som råder så långt bort från ens verklighet, så är kampen mot fängelser värmande för revolterande hjärtan och något som ständigt kräver soldiaritet från andra verkligheter.

En kamp - olika verkligheter!

Solidaritet med fångarna i Kongo!Upplopp i samband med demonstrationer mot höjda bensinpriser, Nigeria

Klippt och klistrat från TT:

"Minst sex personer dog och omkring 40 skadades när tusentals nigerianer demonstrerade i protest mot slopade bränslesubventioner.

Storstrejk hade utlysts sedan lednadskostnaderna ökat för miljontals fattiga.
Gatorna i Lagos, Abuja och Kano fylldes på måndagen av tiotusentals demonstranter. Protesterna var en del av en landsomfattande strejk, utlyst av fackförbund sedan regeringen på nyårsdagen meddelat att bränslesubventionerna dras in med förklaringen att pengarna behövs till infrastruktur och stärkt valutareserv.
Fem personer ska enligt uppgifter på måndagskvällen ha blivit ihjälskjutna medan en nioårig pojke mist livet i trängseln. Vårdkällor och andra tjänstemän räknade till minst 16 personer med skottskador.

Nattligt utegångsförbudI staden Kano i norr, där tusentals demonstranter samlats utanför guvernörens kansli, beslöt myndigheterna införa nattligt utegångsförbud sedan protesterna blivit våldsamma och två personer skjutits ihjäl. När demonstranter försökte ta sig in drabbade de samman med polis som sköt varningsskott och använde tårgas. Demonstranter ska även ha försökt sätta eld på ett hus som tillhör centralbankens chef.

I Lagos ska tre personer ha dödats av polis enligt fackföreningskällor och Röda Korset. Somliga av demonstranterna kastade också sten och flaskor mot polisen, andra skanderade "Bad Luck Jonathan" syftande på
president Goodluck Jonathan.

Fruktar höga matpriser. Bränslebeslutet mer än fördubblade priset över en natt på en liter bensin, från cirka 65 naira till 150. Det motsvarar ett literpris på drygt 6 kronor, i ett land där merparten av de 160 miljoner invånarna lever på mindre än 15 kronor per dag. Transportkostnaderna har redan stigit och många fruktar att beslutet ska påverka priset på mat.

Befolkningen i Nigeria, som är Afrikas folkrikaste land, ser subventionerna som den enda förmån de får från landets oljerikedomar, och facken är beredda att protestera tills regeringen backar. Men oljeindustrin säger att den knappast påverkas av strejken eftersom det mesta är automatiserat."

Det var länge sedan någonting hördes från MEND. Så det är fantastiskt att det inte krävs en gerillagrupp för att kampen mot Staten och oljebolagen ska hållas vid liv, att folket i Nigeria fått nog och väljer att trotsa den förtryckande verklighet det vita eurasien/nordamerika och de vithjärtade politikerna försöker fängsla dem vid.

Eld till alla pipelines! Bomber till alla oljeplattformer!

UpprorsBladet är tillbaka!

Efter att deadline passerats mer än en gång kommer äntligen ett extranummer av UpprorsBladet med fokus på FAI/IRF.

UpprorsBladet FrontCover

 

PDF

 


RSS 2.0