MEND ger upp eldupphör och lovar fortsatt kamp




MEND (the Movement for the Enmancipation of the Nigerian Delta) har de senaste åren varit den största militanta samlingsgruppen i Nigeria och deras huvudmål har varit att slå ut oljeindutrins/regeringens infrastruktur för att stoppa förtrycket av Delta-folken och regeringens/utländska företags miljöförstörelse i området. Aktionslista från 2006-framåt.

Sedan juli har MEND givit eldupphör för att kunna möta staten i fredsförhandlingar, som ett bevis på deras uppsåt och ärlighet. Då inget har hänt från statens sida sedan juli kommer nu MEND att återgå till sin kamp genom sabotage, kidnappningar av nord/västlänningar, bombattentat och guerillaorganisering.

"Den pågående av staten sponsrade amnestin (de som lämnar in sina vapen till staten erbjuds pengar, jobb och nåd för sin tidigare verksamhet) verkar ha tydliggjort vilka som har målet att slåss för vår frihet och vilka som är med för pengarnas skull!", i ett uttalande från MEND.


För att läsa mer om t.ex. MENDS taktik (lite kortfattat) eller bara en bra wikipedia-artikel med bra referenser och länkar: MEND.


http://www.business24-7.ae/SiteLists/ArticlesEditedPhotos12009/7_15_2009/ArtclDtaPg_14b1c906a05a48a3b1f075015d950bc7_0.1.jpg
http://www.armybase.us/wp-content/uploads/2009/05/movement-for-the-emancipation-of-the-niger-delta-against-the-nigerian-army.jpghttp://news.sky.com/sky-news/content/StaticFile/jpg/2009/Jul/Week3/15338161.jpg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0