Chile stöttar Palestina men förtrycker Påskön

Den 29 december gick 200 beväpnade snutar in och skingrade våldsamt Rapanuis parlament från sitt högkvarter i centrala Hanga Roa, Rapa Nui (Mer känt som Påskön.)


Dussintals rapanuiter blev misshandlade, bland dem många barn och kvinnor. Antalet arresterade uppgår till över två dussin. Snuten ska även ha kallat kvinnorna "Jävla indianhoror" medan misshandeln pågick.
Aktionen var ett ensidigt beslut från den regionale intendenten Raul Celis (på bilden) 
och den genomfördes av polisbefälet Oscar Salazar.
Många av de som blev bortförda från Tuki och Hito-klanerna försökte skydda presidenten för Rapa Nuis parlament, Leviante Araki.
För att kontakta de drabbade och deras anhöriga:
Lola Tuki 011 569 62144264
Santi Hitorangi 845 596 5402
_______________________________________________________________________________________________
Den 31 december vräktes Rapanuitiska ockupanter som ockuperat ett av sina traditionella "rucas-hus". Nio ockupanter arresterades med polisbefäl Oscar Salazars kommentar att de "olagligen ockuperade platsen". Så många som 70 Rapanuitiska demonstranter har deltagit i ockupationen sedan den påbörjades i mars. Ockupationen har varit ett försök att hävda rätten till sina förfäders land och återta rätten till sina traditioner. Något som Chile äcklas av och gör allt för att förhindra.
Krossa Chile-staten! Soldiaritet med alla Rapanuiter! Soldiaritet med fängslade kamrater såväl på Rapa Nui som på fastlandet!
DVM

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0