Ring Klocka Ring

Ring Klocka Ring

 

Det är nyårsafton för de flesta. Supa. På krogen eller hemma. Fyrverkerier som betyder något. De måste vara där och symbolisera vår längtan efter det nya årets alla förväntningar. Hoppet om att allt som de senaste åren gått åt helvete nu ska ta en plötslig vändning och bli bra igen. Efter bakfyllan imorgon börjar det roliga och livet sätter fart igen. Träden kastar sina grenar i en bortglömd storm utanför de isolerade fönstren. Tekniska problem under nyårstalet.

 

Det är nyårsafton för de flesta men inte för alla. För vissa är det ännu en dag då nyckelskramlet från korridoren väcker dem. Frukost. Kanske lediga från jobbigt och benådade friheten att få läsa och skriva brev, träna, spela kort eller ringa till familjen. Tomheten som kommer när de vet att många samlas för att ha det bra, nycklarna vrids om. Kvar blir vreden. Hatet. Saknaden.

I vinterboet sitter en schimpans. Det är tomt på djurparkens oplogade gator. Kala metallväggar. Apatiska syskon.

 

Drömmar om upplopp. Drömmar om brinnande förorter - ur askan blomstrar gemenskap. Drömmar om frihet och fred mellan arter - fred mellan människor - fred mellan människan och jorden.

Vid tolvslaget vaknar de med en smäll. Tusen smällar. De slår sönder brits och klätterträd, bokhylla och foderskål, skrivbord och hängmatta av halm, innan de båda börjar banka på gallret. Fler börjar banka. Fångar skriker. Det hörs ingen skillnad på djurpark och kriminalvårdsanstalt.

Det enda som betyder något är ljuset från frigörelsens fyrverkerier, labbutrustning som färgar himlen i regnbågens alla färgkemikalier, brinnande bilar, ambassadbomber, plitbilar, djurplågarbilar, snutbilar, nybyggda, lyxvillor, kontorskomplex, skid- och jaktanläggningar, vargjägarbilar, politikerbilar, transformatorstationer, master, dammar och grävmaskiner. De bär med sig ljus åt en ljusare framtid för oss alla.

 

Elden brinner redan i ditt hjärta. Låt den sprida sig genom dina händer och ut i tändstickorna, ut i de tidsinställda kretsarna, ut i bultsaxens armar och flyktbilens ratt.

 

De här eldarna betyder något. Det är för de här eldarna vi lever.

 

I Solidaritet med alla fängslade kamrater,

 

låt fängelserna och alla institutioner brinna!

 

I Solidaritet med Moder Jord,

 

låt de som försöker döda henne smaka på hennes vrede!

 

I Solidaritet med alla kämpande kamrater som riskerar sina liv och sin frihet,

 

gör som de och lyssna till ditt hjärtas vrede!

 

I Ryssland, Mexiko, Chile, Spanien, Italien, Grekland, Schweiz, Tyskland, Frankrike, USA, Kanada, Nigeria, Indien, Finland och Brasilien - I SVERIGE –

 

Vi ses i askan av maskinen...


DVM

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0