Barbastellus ställer till det för vindkraftstöntarna

Fladdermusarten Barbastella Barbastellus, Bredörad fladdermus, satte stopp för byggandet av en vindkraftpark i de gamla snapphanebygderna kring Östra Göinge och Kristianstad.
Båda kommunerna hade redan gett avslag, som såklart överklagades till länsstyrelsen av det profitlystna företaget Eolus Vind. Då Länsstyrelsens tjänstemän var tillräckligt intresserade av just fladdermöss hade de uppskattat att den Bredörade fladdermusen bara finns i form av ett tusental individer i Sverige och är därför utrotningshotade.
Detta är inte första gången fladdermöss sätter P för den gröntvättade äckliga vindkraften, i USA vindkraften tagit kol på så många fladdermusbröder och systrar att "både vetenskapen och kraftbolagen tog detta på allvar." Tillsammans bildade de ett "kooperativ för fladdermusen och vindkraften." Forskning och elproduktion tillsammans för att rädda dessa små uråldriga kamrater. Sedermera visar sig anledning vara att jordbruksindustrin tjänar tre miljarder dollar varje år för att fladdermusen käkar upp skadeinsekterna som annars hade mumsat i sig deras grödor.
Så fuck alla fejk-kooperativ och vindkraftverk, kraftbolag och för den delen stater!
Länge Leve Barbastella Barbastellus!
Sprid dig kamrat!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0