Fokusera mer på "eko-terrorismen"

Örebro verkar vara platsen där det händer. Tydligen har nu, efter de senaste årens ökning av direktaktioner med djurrättsliga eller miljörelaterade motiv, ett behov av en nationell satsning inom snuten på en enhet med fokus på "eko-terrorism" uppstått.  I sin delikata insändare/(ledare?) till Nerikes Allehanda skriver folkpartistiske riksdagsledamoten Johan Pehrson bland annat:

"Polisen behöver tillskapa en nationell enhet för att bekämpa eko-terrorism, d v s den form av djurrättsaktivism där extremister med våld vill driva igenom sin syn på djurskydd. Idag har inte Rikskriminalpolisen eller Säkerhetspolisen tillräckligt fokus på de aktiva grupperingar som hotar och förstör livet för människor som råkar arbeta med t ex djur"

"Denna form av aktivism, som i vissa sammanhang kallas eko-terrorism, är dock inte ny. Den bygger på en lång tradition av aktivism med extrema förtecken. Vad som däremot är nytt är de metoder som används. Grupperna har i högre grad blivit underjordiska och alltmer våldsamma.

Så kallad enfrågeterrorism, det vill säga terrorism som endast riktas mot en viss fråga, har blivit betydligt vanligare i EU enligt Europols senaste rapport om situationen och tendenserna vad gäller terrorism. Attacker i samband med djurrättsextremism har genomförts mot bland annat finansföretag, forskningsanläggningar, universitet och företag inom nanoteknik, läkemedel och livsmedel."

Han menar även på i sin text att "social-ekologisk aktion" är en aktiv "eko-terroristisk" grupp, något som tyder på att Pehrson troligen suttit och läst gamla Brand-tidningar eller Ekologisten utan att titta på datum och årgång.

Baserat på denne mans gedigna kunskap på området "eko-terrorism" och insikter i allmänhet - den svenska djurskyddslagstiftningen behöver ju trots allt ses över, tycker han - så borde vi göra en lista alla kan skriva under på, där vi kräver att en ny enhet hos SÄPO osv. skapas enkom för att fokusera på "EKO-TERRORISM." Denna otroligt omfattande och statistiskt häpnadsväckande företeelse i den svenska vardagen med sina hela 189 brott under 2011, varav ett 60-tal i Örebro-trakten.

För texten i sin helhet: http://www.folkpartiet.se/Folkpartiet-nara-dig/Orebro-lan/pressmeddelanden/fokusera-mer-pa-eko-terrorismen/
Johan Pehrson
Johan Pehrson

Kommentarer
Postat av: Anti-Jobb

BÄSTA bloggen någonsin dethär. Ner med Johan P...

GÖR REVOLT

2012-04-10 @ 11:07:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0